zdroj: Thunderful

Na prapodivnou výpravu do srdce Atlantiku v Curious Expedition 2 vyrazíte zkraje příštího roku

10. 12. 2020 7:40 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Rok 1889 byl pro svět významný v mnoha různých ohledech. Vyšlo první číslo deníku The Wall Street Journal, v Japonsku byla založena firma Marafuka dnes známá jako Nintendo, v Paříží slavnostně otevřeli Eiffelovku a americká novinářka Nellie Bly vyrazila na cestu kolem světa za méně než 80 dní. A poslední dvě události mají jistou spojitost i se hrou Curious Expedition 2.

Podle ní totiž ve stejném roce dochází v Atlantském oceánu k objevu tajuplných ostrovů, které samovolně mizí. A když se zase objeví, jsou docela jiné. V Paříži proto vznikají tři badatelské kluby financující výpravy do těchto neprobádaných končin, kterých se zúčastníte i vy.

V Curious Expedition 2 budete absolvovat jednu výpravu za druhou jednoduše proto, že každá předchozí bude alespoň zpočátku spíš neúspěšná. Jedná se totiž o roguelike, ve které vaši družinu dříve či později zabijí nepřátelští domorodci či tamější zvířena, jednotliví členové podlehnou nemoci, svým zraněním, nebo pojdou hlady. A vzpomínky z předchozích výprav vám nepomůžou, jelikož zdejší krajina podléhá procedurálnímu generování.

Musíte krotit svou zvědavost a dobře plánovat. Mít s sebou dostatek zásob nejen pro vlastní obživu, ale i pro směnný obchod s místními. Bude vás lákat navštívit každý kout této tajemné země, ale bez dílčích cílů a priorit to moc daleko nedotáhnete.

Curious Expedition 2 je od letošního června v předběžném přístupu na Steamu, kde si za uplynulý půlrok od hráčů vysloužila velmi kladné hodnocení. Plná hra dorazí na počítače zkraje příštího roku a někdy poté se rozšíří i na platformy Switch, PlayStation a Xbox.

Nejnovější články