Na Kickstarteru se objevila další stará klasika - Dizzy
zdroj: tisková zpráva

Na Kickstarteru se objevila další stará klasika - Dizzy

23. 11. 2012 18:15 | Novinky | autor: Adam Homola |

Většina herních “důchodců”, kteří na Kickstarteru zkusili či zkouší štěstí, to vlastně nemá zas tak těžké. Spousta dnešních hráčů zná buď jejich hry, nebo alespoň jejich jména. Tim Schafer, Peter Molyneux, Charles Cecil... Víme, známe. Trošku těžší by to mohl mít David Braben s Elite: Dangerous, když si řekl o 1 250 000 liber. Elite je sice stařičká věc, ale vypadá to, že pamětníků je pořád dost a Braben má už polovinu. Teď začal další útok na starší znalce - na Kickstarter se přiřítila dvojčata Oliverova a chtějí udělat nového Dizzyho. Pamatujete?

Od poslední hry z hlavní série, Crystal Kingdom Dizzy, už uplynulo dvacet let a úplně první hra, Dizzy: The Ultimate Cartoon Adventure, vyšla dokonce v roce 1986. Dizzy je tak starší, než někteří z vás a upřímně si asi nedovedu představit, jak by pánové Oliverové přesvědčili nějakého mladého hráče s pomocí pár artworků. Při pohledu na obrázky z původních her sice my pamětníci se slzou v oku zavzpomínáme, ale co mladší spoluhráči? Bude se jim koncept dobrodružného “vajíčka” zamlouvat?

Nový Dizzy, který by se měl jmenovat Dizzy Returns, by měl vyjít ve třetím kvartálu příštího roku na iOS a PC, pod hlavičkou Blitz Games. Tam totiž působí původní tvůrci Dizzyho, dvojčata Philip Oliver a Andrew Oliver. Jestli vám Blitz Games nic neříká, tak vězte, že studio dělalo několik převážně rodiných her pro Kinect a pak se podíleli třeba také na Dead to Rights: Retribution.

Dizzy Returns ale nemá být remake některé z původních starých her. Má se jednat o fungl novou Dizzy hru, kterou bude studio vyvíjet na obě platformy současně. A kdo ví, možná se plánovaných 350 000 liber překoná o tolik, že přibudou i další platformy. To bychom ale předbíhali. Zatím se podívejme na to, co nám Oliverové slibují teď. Předevšm to má být tradiční Dizzyovská hratelnost - pro nepamětníky je to spousta hopsání, řešení puzzlů, vyhýbání se nepřátelům a překážkám ve spoustě lokací.

Zajímavě zní snaha navrhnout hratelnost tak, aby vyhovovala jak krátkým herním chvilkám, tak delším seancím. Je jednoduché si domyslet, že krátké herní sessions budou cílené na iOS, zatímco dlouhé na PCčko. Mezi další sliby patří nelineární puzzly, nové i staré známé postavy a hlavně retro mód v 8 bitové grafice a s pořádnou oldschool obtížností. Což zní parádně.

“Chceme dosáhnout toho magického pocitu ze starých her, ale také chceme přizpůsobit ovládání, tempo a celou herní strukturu moderní době a dnešním hráčům. Naším cílem je vytvořit hru, kterou si užijí jak fanoušci retro her, tak ti, kteří Dizzyho vůbec neznají,” napsali na Kickstarteru tvůrci.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Pánové zatím ukázali jen pár moc hezkých artworků, ale slibují toho do následujících týdnů a měsíců odhalit víc. Kdybyste chtěli přispět, tak za 10 liber dostanete digitální verzi hry a limitovanou edici hry v krabici dostanete za 100 liber. Plus hromadu další bonusů, podle toho, kolik budete ochotní přihodit. Připějete na Dizzyho?

Nejnovější články