Na fórech War Thunderu se už potřetí objevily tajné vojenské materiály
zdroj: Gaijin

Na fórech War Thunderu se už potřetí objevily tajné vojenské materiály

6. 6. 2022 14:00 | Novinky | autor: Pavel Makal |

O tom, že někteří hráči svou zálibu berou až nezdravě vážně, nemá smysl dlouze polemizovat, stačí zamířit do libovolné internetové diskuze na webech či sociálních sítích. Že se ve svém hněvu někdo dopustí vyzrazení vojenského tajemství, bychom až donedávna považovali za bizarní až nemožné. Na fórech multiplayerové hry War Thunder se to nicméně stalo už potřetí.

Aktuální únik citlivých informací se týká munice pro čínské tanky, která podle jednoho uživatele nemá dostatečně přesné statistiky. Rozhodl se proto na fórum sdílet její obrázek a dokument, který obsahuje konkrétní specifikace. Není třeba zmiňovat, že podobné materiály podléhají utajení a jejich zveřejnění je v zásadě možné považovat za vlastizradu.

Kuriózní je přitom fakt, že zveřejnění dokumentu bylo úplně zbytečné. Uživatel s přezdívkou Nobleman Swerve na fóru ResetEra upřesnil, že vývojáři nedávno uzavřeli testovací server, který měl ukázat budoucí nový obsah. Hodnoty, které na takovém serveru jednotlivé zbraně a munice mají, ovšem nereprezentují finální výsledek a fungují jako pouhé placeholdery, které budou následně vyměněny.

Vývojáři z Gaijin Entertainment provinilého uživatele okamžitě zabanovali a vyzvali komunitu, aby se na fórech a ve hře nedopouštěla kriminálních činů, mezi které patří i zveřejňovaní utajovaných informací. I když si prý váží nadšení a vášně fanoušků, ohrožení bezpečí jich i dalších členů komunity za to nestojí.

Předchozí případy se týkaly britského tanku Challenger 2 a francouzského tanku Leclerc. Hádáme, že ani aktuální únik není poslední, stačí počkat, než se další vojenský insider rozčílí nad marginální nepřesností.

Nejnovější články