Na cestu za osvícením se můžete RPG v Pyre od tvůrců Bastion vydat už příští týden
zdroj: tisková zpráva

Na cestu za osvícením se můžete RPG v Pyre od tvůrců Bastion vydat už příští týden

21. 7. 2017 9:36 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Supergiant Games už dvakrát dokázali, že se umí postarat o netradiční zážitek. Jak Bastion, tak Transistor vynikají svou jedinečnou grafickou stylizací a strhujícím příběhem v neotřelém prostředí. Jejich novinka Pyre zřejmě nezaostává ani v jednom, a ještě přidává opravdu nevšední soubojový systém.

Pyre upoutá pozornost hned na první pohled a poslech, ale jakmile se vzpamatujete z grafické nádhery a líbezného hudebního doprovodu, určitě se pozastavíte i u netradiční zápletky. Dostáváte do ruky partičku vyhnanců, kteří se kvůli svým činům ocitají v očistci. Čeká vás putování po zdejším zapomenutém světě a snaha dosáhnout osvícení skrze řadu zkoušek.

Své o hře napsal již před rokem Dan ve svých dojmech z loňské E3. Hru zde přirovnává i k Banner Saga, tedy alespoň po stránce důležitých rozhodnutí. Tvůrci tehdy však zdůrazňovali, že v Pyre nemůžete prohrát, jen se vám bude méně dařit. Stejně tak by těžká rozhodnutí neměla být zas tak těžká, protože jejich cílem je stvořit spíše pohádkovou hru plnou pohody.

zdroj: Archiv

Toto tvrzení podporuje i soubojový systém, který by bylo lepší nazvat spíše jako utkání. Jedná se v podstatě o sport podobný Rocket League – tři postavy versus tři postavy, míč uprostřed arény a brány s počtem životů. Zápasy probíhají v reálném čase a vždy můžete ovládat pouze jednu postavu, takže jste nucení se takticky přepínat mezi svou trojicí. Soupeře zde ani nemůžete zabít, jen ho na moment vyřadíte z arény.

Souboje jsou v rámci RPG žánru velice netradiční a kromě zakomponování do hlavní kampaně hry se budete moci utkat jen tak s kamarády. A kdo ví, možná je na obzoru nový eSport... Pyre vychází již 25. července na PC (Steam) a PlayStation 4 za 20 euro.

Nejnovější články