zdroj: Mojang

Mojang představil Minecraft Legends, akčně strategický kostičkový spin-off

13. 6. 2022 8:00 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Během tiskové konference Xboxu a Bethesdy se představil nový projekt studia Mojang, který vyvíjí ve spolupráci se studiem Blackbird Interactive. Minecraft Legends, spin-off z dobře známého kostičkovaného světa, má vyjít během příštího roku na PC a Xboxu.

Na povědomá prostředí se budete dívat z trochu jiného pohledu, než jste možná zvyklí – Minecraft Legends totiž nebudou bezbřehým sandboxem, nýbrž akčně laděnou strategií, kde bude vaším úkolem sjednotit obyvatele Overworldu a společně se postavit hrozbě z Netheru. Na vaši stranu se překvapivě postaví i creepeři, zombíci a všelijaká další havěť, která vám standardně v Minecraftu spíše škodí.

Minecraft Legends zdroj: Mojang   Minecraft Legends zdroj: Mojang

Příběhová kampaň má přinést spoustu překvapení a zábavy jak kovaným hráčům, tak i úplným nováčkům, pro které by mohlo jít o vůbec první setkání s kostkovým univerzem. Nemusíte se ale bát, že byste přišli o multiplayer – Minecraft Legends si pro vás chystají také online kampaň v kooperaci i kompetitivní hru více hráčů.

Minecraft Legends zdroj: Mojang   Minecraft Legends zdroj: Mojang

Nejde o první spin-off Minecraftu, který se po odkoupení Mojangu Microsoftem v roce 2014 objevil. Zatímco rozšířená realita Minecraft Earth byla totálním propadákem, předloňské Minecraft Dungeons padly do noty jak kritice, tak i hráčskému obecenstvu.

Nejnovější články