MMORPG ze světa Horizonu vyvíjí NCSoft. Prozradil to pracovní inzerát
zdroj: Foto: Guerrilla Games

MMORPG ze světa Horizonu vyvíjí NCSoft. Prozradil to pracovní inzerát

2. 1. 2024 15:30 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Postapokalyptický svět s robodinosaury se v příštích letech nemá dočkat pouze vyvrcholení příběhové trilogie s Aloy, ale rovnou i dvojice multiplayerových titulů. Jeden z nich vzniká přímo v Guerrilla Games a měl by být spíše kooperativního rázu, o druhý se podle dřívějších spekulací stará jihokorejské vydavatelství NCSoft, které v minulosti proslavila MMORPG jako Lineage II nebo Aion.

Nové detaily o chystané multiplayerové hře s licencí Horizonu z dílny Jihokorejců se dají vyčíst z dvojice inzerátů zaměstnance NCSoftu na pracovní sociální síti LinkedIn, odkud je vypreparoval herní insider s přezdívkou Kurakasis. Nejjasnějším signálem je přitom stylizované logo s kódovým označením Project Skyline, přičemž použité písmo odkazuje právě na Horizon. Dříve se o hře mluvilo jako o Projectu H.

Kurakasis uvádí, že se titul chystá na PC a mobily. O aktivním vývoji verze pro PlayStation 5 se prý nic neví – dorazit ale samozřejmě může i později, stejně tak na domovskou konzoli značky ale nemusí vyjít vůbec.

Project Skyline zdroj: Foto: NCSoft   Horizon zdroj: Guerrilla Games

Hra má vznikat na Unreal Enginu 5 a pořád je prý hudbou poměrně vzdálené budoucnosti, protože má dorazit až několik let po Aion 2, se kterým NCSoft počítá na tento nebo příští rok. Na vývoji se podílejí bývalí vývojáři Lineage. Tým v této chvíli čítá zhruba 140 lidí, což je prý na poměry studia hodně. Produkce začala přibližně před třemi lety.

NCSoft si zároveň v nedávné době, konkrétně na začátku prosince, zaregistroval doménu pro název Land of Salvation, přičemž Kurakasis spekuluje, že by mohlo jít právě o podtitul chystaného MMO ze světa Horizonu. Může ale také jít o nějaký jiný, zatím neoznámený projekt.

Ani jeden z multiplayerových titulů Sony zatím oficiálně neoznámila, v prosinci 2022 ale hned na tři tituly pod značkou Horizon odkazovalo v náborovém letáku samotné studio Guerrilla Games – jeden singleplayerový, jeden interně vyvíjený multiplayerový a nakonec jeden externí, přičemž zdroje korejského serveru MTN naznačovaly právě spolupráci s firmou NCSoft. Oficiální uzavření strategického partnerství mezi Sony a NCSoftem pak společnosti ohlásily teprve nedávno, na konci listopadu.

Nejnovější články