zdroj: Paradox Interactive

Millennia, vážný vyzyvatel Civilizace, vyjde už za měsíc

25. 2. 2024 13:00 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Nová, v pořadí již sedmá Civilizace stále nikde, takže si příznivci historických, tahových 4X strategií stále musí vystačit se 7 let starou šestkou. Ale už příští měsíc zjistíme, zda se konečně dočká důstojné konkurence, nebo rovnou svého pokořitele.

Už 26. března totiž vyjde hra Millennia, která má v rukávu hned několik es. Tím největším je jistě časové rozpětí. Se svou vlastní civilizací prožijete rovnou 10 tisíc let od dávné minulosti klidně až do budoucnosti.

Nejedná se přitom o vyloženě věrnou simulaci historických faktů, protože si můžete volit (nebo vám je rychlejšími národy zvoleno), jaké období z několika možných nastane po tom aktuálním. A jak dokazuje nový trailer oznamující datum vydání, půjde se až tak daleko, že budete čelit nejen příletu mimozemšťanů, ale i pomatené umělé inteligenci.

Kuba už si Millennii vyzkoušel v nedávné demoverzi, která mu dala k dobru celých 60 tahů a z jeho dojmů jistě nabudete dojmu, že to zatím vypadá opravdu slibně. Nezbývá než doufat, že hře nedojde dech příliš brzy a podaří se jí udržet v demu nastavenou laťku po desítky až stovky hodin. Jinak asi zůstane dosavadní král žánru nesesazený.

Nejnovější články