Megalomanský Star Citizen prodává DLC za 1,3 milionu korun
zdroj: Foto: Roberts Space Industries

Megalomanský Star Citizen prodává DLC za 1,3 milionu korun

8. 1. 2024 15:30 | Novinky | autor: Jakub Malchárek |

Jestli se nekonečnému vývoji masivní vesmírné onlinovky Star Citizen nedá něco upřít, je to jistá megalomanie a bezskrupulóznost, s jakou se financuje. Hra dosud vybrala téměř 14,5 miliard korun a jde o zdaleka nejdražší vývoj v historii. Příslib neomezeného potenciálu úspěšně těží i z movitějších hráčů a fanoušků, kdy se Star Citizen nebojí si za dodatečný obsah říkat o horentní sumy. Například nejnovější balíček lodí Legatus 2953 vás vyjde v přepočtu na lidových 1,3 milionu korun.

Je nutné podotknout, že DLC obsahuje všech 175 dosud vydaných vesmírných plavidel a vyšší desítky kosmetických i herních předmětů. Jestli to je adekvátní cena, nechť si zhodnotí každý sám, ale vypadá to, že tohle nejdražší DLC historie (navíc v nedokončené hře) je navíc uzamčené za další platební branou, která vás vyjde na pouhých 220 tisíc korun.

Podle informací herního serveru IGN musíte být pro pořízení balíku Legatus zároveň členy Star Citizen's Chairman Clubu alespoň na úrovni Wing Commander, jejíž podmínkou je útrata ve hře v hodnotě alespoň 10 tisíc dolarů.

Star Citizen je ve vývoji od roku 2012, momentálně se nachází ve verzi Alpha 3.22.0. Zároveň se paralelně pracuje na singleplayerové kampani Squadron 42, která je dle slov autorů po obsahové stránce hotový a dolaďuje se už „jen“ technická stránka hry.

Nejnovější články