Kultovní česká adventura Posel smrti se vrací. Nejdřív ale nabídne hudební kolekci
zdroj: dtp Entertainment

Kultovní česká adventura Posel smrti se vrací. Nejdřív ale nabídne hudební kolekci

17. 2. 2024 14:00 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Původem česká, detektivně-hororová adventura Posel smrti loni oslavila své 20. výročí a patří dle mého názoru do zlatého fondu tuzemské videoherní scény. Napříč lety se dočkala tří pokračování, z nichž poslední nazvané už jen Black Mirror podle ústředního panství (a jak je série známá v cizině) z roku 2017 bylo, no, přinejlepším hrozné.

Nyní se k sérii vrací Zdeněk Houb, tedy někdejší vedoucí týmu Unknown Identity, který dal světu kromě Posla smrti také Posla bohů, Nibiru, Alter Ego nebo Reprobates. Jeho cílem je vytvořit nový díl adventurní série s podtitulem Pouto krve, na jehož vývoj bude vybírat peníze na platformě Hithit.

Ale ještě předtím se již 19. února rozjede na téže platformě jiná kampaň, jejímž cílem bude zafinancovat soundtrack – ne pro chystanou hru, ale kolekci z těch předchozích.

Hudba z předchozích her totiž nikdy nevyšla samostatně a příslibem kampaně je remasterovat celkem dvě hodiny písniček, které se vměstnají na 2 CD, případně budou samozřejmě dostupné i v digitální formě.

Na detaily ohledně nové hry si ještě musíme počkat, ale zní to jako ideální záminka pro připomenutí si té původní. Jaké na ni máte vzpomínky?

Nejnovější články