Konečně vyšel Hades – famózní roguelike od tvůrců Pyre, Bastion a Transistor

18. 9. 2020 10:03 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Studio Supergiant Games má ony pověstné zlaté ručičky, protože na co za své působení sáhlo, se skutečně proměnilo ve zlato. Počínaje Bastionem a dále přes Transistor a Pyre k aktuálnímu Hades jde jednoduše o jednu pecku za druhou. Hades se včera po téměř dvou letech konečně vysekal ven z předběžného přístupu, takže se můžete naplno ponořit do této (dík early accessu dávno prověřené) návykovky.

Hra Hades jenom v early accessu přilákala na 700 tisíc hráčů (kombinovaně v Epic Games Store a na Steamu) a kdyby vám to jako důkaz kvality nestačilo, na Steamu se chlubí 98 % kladnými hodnoceními od 24 tisíc uživatelských recenzí.

A o co vlastně jde? Jednoduše se snažíte prchnout ze samotného pekla, což si ale vyžádá spoustu a spoustu pokusů. Na začátku jste příliš slabí a nemáte moc dobré vybavení. S každým dalším průchodem ale permanentně sílíte, nacházíte legendární zbraně Olympu, ale také se zlepšujete jako hráč v ovládání postavy ve velmi frenetických soubojích.

Tvůrci sami tvrdí, že vzali ty nejlepší aspekty všech svých předchozích her, aby stvořili svůj opus magnum. Takže rychlá akce pochází z Bastionu, atmosféra a hloubka mechanismů z Transistoru a díky PyreHades nechybí vyprávění plné řecké mytologie od bohů po hrdiny. K tomu hraje skvělá hudba a zní dobře napsané dialogy.

Hades zdroj: Supergiant Games

Studio od začátku počítalo s předběžným přístupem. Chtělo totiž vyzkoušet vyvíjet hru spolu s komunitou a výsledkem je jejich dosud největší, nejnapěchovanější hra. Takže se asi dá předpokládat, že i budoucí tvorba studia projde stejným procesem.

Dnem vydání vývoj na hře Hades skončil a můžete si ji koupit na Steamu, v Epic Games Store a na Switchi. Tvůrci budou akorát monitorovat, zda vše šlape, jak má a případně vydají patch. Jinak hodlají po zbytek roku odpočívat a zvažovat své další možnosti pro rok 2021 a další budoucnost. Ať už to bude cokoliv, věřím, že to bude další pecka.

Nejnovější články