zdroj: THQ Nordic

Konečně dostáváme pořádné záběry z hraní Biomutanta – a vypadají fantasticky

6. 5. 2021 10:50 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Biomutant vyjde již za méně než tři týdny, což je skvělá zpráva, protože jsme na něj čekali opravdu dlouho a nejednou byl odložen, takže se leckdo bál, že si ho nezahrajeme třeba nikdy. Pak se rozjela marketingová kampaň s trailery, které začaly zvedat naději, ale pořád jsem si nebyl tak úplně jistý. Teď už ale jsem. Konečně totiž dostáváme záběry z hraní (čekají vás níže), nejen vyumělkovaný trailer, jako je ten v záhlaví článku, který vzdává hold Star Wars.

Biomutant na záběrech z hraní vypadá vážně skvěle. Se světem je sdílel web Game Informer, který hru samotnou přímo nehrál, ale sledoval při tom vývojáře, kterého se zároveň mohl dotazovat. My tak dostáváme zprostředkované dojmy se sestříhanými záběry, ale i tak je o co stát.

Ve 12 minutách videa se předvedou nejrůznější bojové styly nablízko i na dálku spolu s finishery aplikovanými na větší protivníky (a že jich v tomto prapodivném světě obývaném mluvícími zvířátky je!). Souboje vypadají prostě skvěle a už se nemůžu dočkat, až si je sám osahám a najdu si styl, který mi bude vyhovovat nejvíc.

Kromě úchvatných soubojových kreací plných komiksových nápisů typu Baaang a Pow! se nám naskytuje pohled na místy opravdu dechberoucí svět vyvedený v krásné grafice, předvádí se různé způsoby cestování od létání na netopýrovi přes vodní skútr po bojového mecha, čeká nás průzkum podzemních kanálů, kterými má být svět protkaný, uvidíte lootování mnoha skříněk, různé hackovací minihry, opravdu komplexní crafting nejroztodivnějších zbraní či foto mód.

Záběry zároveň potvrzují, že otevřený svět bude rozdělený do mnoha lokací, v nichž nebude chybět klasické vyzobávání všeho možného, jak ukazují seznamy s nedokončenými aktivitami a neobjevenými místy po levé straně obrazovky.

Na Biomutanta se těším od jeho prvního oznámení, ale doteď ve mně spíš rostly obavy. Po zhlédnutí tohoto videa jsou fuč a já jsem navnaděn jako málokdy. Do prapodivného barevného světa se vydáme už 25. května na PC, PlayStationu 4 a Xboxu One. Hrát samozřejmě můžete i na nových konzolích v rámci zpětné kompatibility. Časem bychom se měli dočkat také plnohodnotného next-gen upgradu.

Nejnovější články