V Biomutantovi si zalétáte třeba v kouzelném kufru
zdroj: Foto: THQ Nordic

V Biomutantovi si zalétáte třeba v kouzelném kufru

23. 4. 2021 16:50 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Už zbývá pouhý měsíc do vydání roky očekávaného RPG Biomutant, pokud tedy nedojde k dalšímu neslavnému odkladu. Ze hry jsme toho viděli už poměrně dost, naposledy například různé střípky ze soubojového systému inspirovaného bojovým uměním kung-fu. Nyní se přidává procházka docela krásným otevřeným světem, který přežil jakousi apokalypsu.

Prosluněné pláně a zimní krajinu střídají děsivá města duchů plné trosek kdysi majestátních mrakodrapů, které zde po sobě zanechala dost možná vyhynulá lidská rasa. A protože to vypadá, že nás čeká opravdu rozsáhlý otevřený svět, nemohou chybět dopravní prostředky, s nimiž si tvůrci zjevně pořádně vyhráli.

O mechanické řiditelné ruce víme už od prvních trailerů, ale kouzelný létající kufr? Ten je alespoň pro mě novinkou. Vypadá to, že si budete moct vybírat, jaký dopravní prostředek s sebou taháte, jelikož Biomutant svůj kufřík přechovává na zádech. V jiném záběry už kufr nemá, zato ale plachtí ve stylu Linka ze Zeldy s pomocí kluzáku (další z mnoha inspirací, které Biomutant čerpá plnými doušky).

Nechybí lodě, vodní skútry, jakýsi mechanizovaný kůň (Horizon Zero Dawn?), osobní vrtulníček, něco jako živý pterodaktyl, jiná roztodivná zvířata, horkovzdušný balón, bojový mech (pokud to není nepřítel) a jsem si jistý, že nám trailer nevyzrazuje zdaleka vše.

Svět Biomutanta budete moct začít prozkoumávat 25. května na počítačích, PlayStationu 4 a Xboxu One. Už teď si ho můžete předobjednat v různých edicích s mnoha bonusy.

Nejnovější články