Komunita rozhodla. Remake Gothic 1 bude
zdroj: tisková zpráva

Komunita rozhodla. Remake Gothic 1 bude

19. 2. 2020 13:15 | Novinky | autor: Jiří Svák |

Fanoušci Gothicu jistě zaznamenali pokus THQ Nordic o oživení prvního dílu slavné série. V prosinci minulého roku se na Steamu nečekaně objevilo hratelné demo remaku Gothic 1, v němž jste si mohli představu tvůrců osahat na vlastní kůži. A zdá se, že to autorům prošlo.

Za dva měsíce si demo zahrálo asi 180 000 hráčů, přičemž ankety se zúčastnilo asi 43 000 z nich. Zpětná vazba je jasná: téměř 95 % hráčů si remake Gothicu přeje uskutečnit. Drtivá většina hlasujících jsou přitom hardcore fanoušci hry, kteří hráli všechny 3 díly série.

Vývojáři si svou cílovou skupinu, zdá se, dobře uvědomují, v tiskové zprávě proto neopomněli podotknout, že remake Gothicu „zůstane co nejvěrnější původnímu zážitku, zatímco přenese atmosférický svět Gothicu do vyšší kvality a modernizuje některé herní mechaniky“.

Dalším krokem vydavatele je tak založit nové studio v Barceloně, které bude mít vývoj hry na starost.

zdroj: Archiv

Mně osobně se v demu nelíbil pozměněný začátek hry, který uvedení do nesmlouvavého světa Kolonie podivně naředil, ale chápu, že do hratelného teaseru bylo nutné startovní lokace rozpracovat trochu do šířky, protože autoři neměli možnosti vymodelovat větší kousek světa.

Inovovaný soubojový systém je rovněž něco, co mi v remaku nevoní, ale zase musím uznat, že původní ovládání bylo opravdu neohrabané a spousta hráčů kvůli němu nepřišla prvnímu Gothicu na chuť. Inovace jsou třeba, tak držme palce, ať mezi nimi zůstane zachován duch světa.

Kdy se to dozvíme, ale pochopitelně není jasné. Vývoj remaku je na úplném začátku, takže nemáme ani přibližné datum vydání.

Nejnovější články