Interaktivní dramata od Quantic Dream míří na Steam
zdroj: Quantic Dream

Interaktivní dramata od Quantic Dream míří na Steam

26. 5. 2020 10:41 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Před dávnými časy se studio Quantic Dream rozhodlo, že jeho hry budou exkluzivní pouze pro PlayStation, a tak to mělo zůstat navždycky… ale nezůstalo. Loni se totiž trojice dosavadních exkluzivit dostala na PC, v průběhu roku postupně vycházela na Epic Games Store v graficky mírně vylepšených verzích.

No a zanedlouho se dostane i na hráče, kteří z nějakého důvodu v tomto obchodě nakupovat nechtějí. Detektivka Heavy Rain, spirituální příběh Beyond: Two Souls i androidská revoluce v Detroit: Become Human konečně vyjdou v plných verzích i na Steamu.

zdroj: Quantic Dream

Už teď si všechny tři můžete vyzkoušet v bezplatných demech, která jsou rovnou k dispozici ke stažení. V PC verzích se největšího přepracování mimo grafiky dočkalo samozřejmě ovládání: Do tlačítek během quick time eventů teď můžete bušit na gamepadu, ale i na klávesnici a myši.

Nejstarší Heavy Rain, který letos slaví desáté výročí od vydání, vypráví o hledání dítěte jednoho z protagonistů a pátrání po vrahovi, který na místech činu nechává origami ptáčky. Beyond: Two Souls je psychologický akční thriller s Ellen Page v hlavní roli, jejíž hrdinka Jodie má zvláštní schopnost přimotávat se k paranormálním jevům.

A konečně předloňský Detroit: Become Human vypráví o vzpouře androidů, které lidstvo blízké budoucnosti využívá jako postradatelné otroky k namáhavé práci. 

Trojice titulů vyjde na Steamu shodně 18. června, přičemž zatím není jasné, jestli se cena v obchodech od Valve a Epicu bude nějak lišit. Heavy Rain a Beyond na Epicu stojí 20 eur, Detroit pořídíte za 40.

Nejnovější články