zdroj: Archiv

Indika je simulátorem ruské jeptišky, která koketuje s ďáblem

26. 3. 2024 8:30 | Novinky | autor: Pavel Makal |

Pokud vás z jakéhokoli důvodu zajímají osobní duchovní příběhy ruských jeptišek v alternativním 19. století, máte veliké štěstí. Konečně totiž někoho napadlo tento nevšední motiv přetavit do počítačové hry. Ponese název Indika a na její vydání navíc nebudete muset čekat příliš dlouho.

Indika vychází 8. května a v novém, velmi bizarním traileru se můžete podívat, o co vlastně půjde. V roli eponymní hrdinky se vydáte na cestu k sebepoznání, na které vás bude provázet sám ďábel. Během odhalování zákoutí jeptiščiny duše a snahy zvyknout si na nuzný život v klášteře bude třeba řešit nějaké ty logické hádanky, obecně se ale jedná primárně o příběhový titul, akci tedy spíše nečekejte.

Zasazení do alternativního Ruska 19. století slibuje zajímavý mix náboženských představ, kontrastujících s krutou realitou. Autoři se inspirovali v dílech spisovatelů ruského i magického realismu, jako jsou F. M. Dostojevskij nebo Michail Bulgakov. Kromě hlubokých psychologických motivů se máme připravit i na pořádnou dávku černého humoru.

Hra pochází od neznámého studia Odd Matter, které vzniklo v Moskvě, aby se posléze přestěhovalo do Kazachstánu. Vývojáři tvrdí, že jim není cizí balancování na hraně etických norem, snad to ovšem platí jen pro herní příběhy, zvládnou si udržet míru vkusu a neskončí jako další Agony.

Nejnovější články