Hunt: Showdown se v srpnu promění k skoro k nepoznání
zdroj: Crytek

Hunt: Showdown se v srpnu promění k skoro k nepoznání

24. 5. 2024 12:00 | Novinky | autor: Adam Homola |

Populární PvPvE střílečka Hunt: Showdown od Cryteku se 15. srpna dočká obrovské letní aktualizace, která podle vývojářů započne „zcela novou éru“ hry. Ačkoli se nejedná o plnohodnotné pokračování, aktualizace promění hru z roku 2019 místy skoro k nepoznání.

Update převede Hunt: Showdown na pokročilý CryEngine 5.11 a slibuje vylepšené vizuální efekty, vyšší výkon a vůbec celkové vylepšení snad všech myslitelných vizuálních a technických prvků spojených právě s přechodem na novou verzi enginu. Podle generálního manažera Davida Fifielda jádro hratelnosti vývojáři sice zachovají, ale jinak může nadcházející změna místy působit jako skoro úplně nová hra.

Mezi významné prvky aktualizace patří představení první nové mapy a biomu po více než třech letech, ačkoli konkrétní podrobnosti o prostředí Crytek zatím tají. Přechodem na CryEngine 5.11 také postupně skončí oficiální podpora pro PlayStation 4 a Xbox One, přičemž hráči budou vyzváni k bezplatnému upgradu, aby si zachovali svůj postup. A jak jsme se dozvěděli nedávno přímo od Sony, zhruba polovina majitelů PlayStationu stále hraje na čtyřce a upgrade na PS5 ji teprve čeká. Zrovna Hunt: Showdown tak bude hrát na minulé generaci konzolí nejspíš nemalé procento lidí.

Při pohledu do budoucna se Fifield zmínil o vyvíjených funkcích, jako je vylepšené uživatelské rozhraní, nábor lovců nebo systém prestiže. Vývojáři se také soustředí na zlepšení mechanismu oživování lovců, obnovování kusů zdraví a omezení patových situací v zápasech.

Další zákulisní úpravy se zaměří na matchmaking a stabilitu serverů. Snaží se také omezit podvádění a další nežádoucí chování, čímž by se měla výrazně zlepšit kvalita zápasů. Další informace máme dostávat pravidelně a v srpnu pak celá nová éra Hunt: Showdown naplno vypukne.

Nejnovější články