Hunt: Showdown chystá velkou změnu enginu a skok na současnou generaci konzolí
zdroj: Foto: Crytek

Hunt: Showdown chystá velkou změnu enginu a skok na současnou generaci konzolí

9. 12. 2023 13:00 | Novinky | autor: Adam Homola |


Populární Hunt: Showdown od Cryteku se dočká významného upgradu, jehož cílem je zlepšit jak výkon, tak vizuální stránku. Vývojáři toho docílí upgradem enginu na CryEngine 5.11 přizpůsobenému konzolím současné generace. Tento krok je součástí širší strategie Cryteku, který chce sladit vydávání obsahu na PC a konzolích a zajistit tak konzistentní a lepší herní zážitek. Spolu s upgradem se očekává také zbrusu nová mapa.

Po upgradu se minimálně ze začátku žádných dalších velkých změn nedočkáme, tvůrci v rozhovoru pro MP1ST potvrdili, že po vydání se budou všechny systémy včetně matchmakingu chovat stejně jako nyní. Případné hraní, ukládání a progres napříč platformami ale vyloučeny nejsou, jen na ně dojde nejspíš až později.

Změna enginu nicméně znamená konec podpory verze hry určenou pro minulou generaci konzolí, s čímž se počítá na duben příštího roku. Crytek ale všem majitelům starší hry nabídne bezplatný upgrade na novou verzi pro současné konzole. Samotná změna enginu ještě konkrétní datum nemá, očekává se ale na začátku příštího roku.

Hunt: Showdown není jedinou hrou, na které německé studio pracuje. Loni Crytek oznámil pokračování legendární futuristické akce Crysis 4. Střílečku, která vždycky posunovala vizuální laťku her, má na starosti Mattias Engström, šéf vývoje posledního Hitmana.

Nejnovější články