zdroj: Pqube

Horor Tormented Souls jako by přišel z předminulé generace konzolí

19. 4. 2021 11:34 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Tormented Souls jeho tvůrci ze studií Dual Effect a Abstract Digital Works nazývají klasickým hororem. Na nově zveřejněném videu s devíti minutami z hraní prezentují, co přesně si před touto klasikou máte představit – hlavní hrdinka s vizáží nafukovací panny, jedním okem a chybějícími nosními dírkami se modelkovskou chůzí producíruje po strašidelném domě a hledá předměty a interaktivní místa, kde by je mohla použít.

Má malý inventář a také omezené možnosti ukládání, což vás zřejmě potrápí i v akčních pasážích s podivně topornou kamerou, která evokuje počátky 3D hraní, kde ztuhlost nebyla záměrem, ale spíš omylem způsobeným technologickými limitacemi. Vykroucené popobíhání hlavní hrdinky při boji působí obzvlášť směšně.

Samotný příběh se ale směšnosti snaží vyhnout – nepatřičně působící děvče totiž hledá ve vile rodu Wildbergerů svou ztracenou identitu. Třeba časem zjistí, že když nebude při střelbě tolik vrtět pozadím, bude efektivnější. Také musí řešit různé hádanky a dle videa zřejmě i provádět srdeční transplantace, přičemž se nijak netají inspirací sériemi Resident Evil, Silent Hill či Alone in the Dark.

Pokud vás video z Tormented Souls zaujalo a patříte mezi hráče na PC, můžete se přihlásit do uzavřeného beta testu, odkud tvůrci testery náhodně vyberou už 21. dubna. Samotná hra by pak měla vyjít v letošním roce na Steamu, PlayStationu 5, Xboxech Series a na Switchi.

Nejnovější články