Hi-res verze Strife zpřístupní jednu z prvních RPG stříleček i mladším hráčům
zdroj: tisková zpráva

Hi-res verze Strife zpřístupní jednu z prvních RPG stříleček i mladším hráčům

15. 12. 2014 14:05 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Ačkoliv se pojem Strife nezapsal do herních análů stejně výrazným písmem jako Doom nebo Hexen, pořád jde o hru, u které jsme proseděli před dvěma dekádami spoustu nocí. Pokud jste na tom podobně, mohlo by vás zajímat, že na Steamu vyšla The Original Strife: Veteran Edition, která obsahuje původní i remasterovanou verzi této originální střílečky s příměsí RPG prvků z roku 1996.

Příběh Strife se točí kolem uzurpátorského kultu zvaného Řád, proti kterému povstane hráč jako člen revoluční skupinka. Cíl tažení proti Řádu je tedy jasný - zlikvidovat trojici velitelů Řádů, sbírat zlomky artefaktu s názvem Sigil a následně se postavit hlavnímu bossovi.

Strife je v jádru klasická střílečka, která běží na enginu Doom, ale systémově má právě blíž k Hexenu. Svět kupříkladu není rozdělený na za sebou lineárně poskládané úrovně, ale nabízí centrální lokaci, z níž se vydáváte do jednotlivých částí města.

Hra původně vyšla pro MS-DOS, loni se hru podařilo portovat na Amigu a Veteran edici si můžete zahrát na PC (Windows 7 a 8) Mac i Linuxu.

Veteran edice je na Steamu k mání za 10 eur, ale ještě pár dní je k dostání se slevou ve výši 25 %.

zdroj: Vlastní

Smarty.cz

Nejnovější články