zdroj: Nerial

Herní adaptace Farmy zvířat vás postaví do čela zvířecí revoluce

3. 11. 2020 11:05 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

O pokusu převést dystopickou novelu Farma zvířat z roku 1945 od George Orwella jsme poprvé slyšeli už v roce 2017. Tvůrci tehdy neměli hotové prakticky nic, takže tohle oznámení možná trochu zapadlo, ale kde se vzala, tu se vzala Orwell’s Animal Farm – hotová herní adaptace vyjde 10. prosince. Ano, ve stejný den, jako Cyberpunk 2077, ale to už se tak občas stává.

Vývojáři se za uplynulé tři roky stihli připojit ke studiu Nerial, které stojí za původně mobilní kartičkovou sérií Reigns. Jejich animovaná Farma zvířat tak mimo Steamu vyjde také na mobily a bude primárně manažerským simulátorem chodu jednoho speciálního statku.

Jak ukazují historie i současnost, je Orwellovo dílo poměrně nadčasové, přestože on sám kritizoval růst totalitních sklonů v Sovětském svazu. Proto Nerial převedli Farmu zvířat do média a kontextu roku 2020.

V závislosti na tom, jaká učiníte rozhodnutí, se tak nejspíš setkáte s událostmi známými z knihy, ale také s momenty, kterých se slovy autorů „sám Orwell nedožil“.

V roli vypravěče Orwell’s Animal Farm se objeví Abubakar Salim, kterého můžete nejlíp znát coby hlas Bayeka z Assassin’s Creed Origins. Hra nabídne osm různých konců v závislosti na vašich rozhodnutích a směřování.

V primárně příběhovém titulu tak budete vy velet ostatním zvířátkům a vybírat zákony, které v průběhu sedmi let vstoupí v Republice zvířat v platnost. „Čtyři nohy dobré, dvě nohy špatné,“ no ne? Každý rok se ale také musíte připravit na zimu během sklizně, posilovat obranu farmy a dojde i na ikonický moment s budováním větrného mlýnu.

Povede se vám zvířátka přesvědčit po dobrém, nebo sklouznete příliš hluboko k totalitních praktik? Své politické strategie si s Orwell’s Animal Farm budete moct vyzkoušet už na začátku prosince.

Nejnovější články