Guild Wars 2 se připravuje na nový datadisk přechodem na free-to-play
zdroj: tisková zpráva

Guild Wars 2 se připravuje na nový datadisk přechodem na free-to-play

31. 8. 2015 13:45 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Zatímco u jiných MMO je přechod na free-to-play systém známkou, že jejich současný systém placení není funkční (a často to vede k nalití nové krve do žil), u Guild Wars 2 nejde o tento případ. V prvé řadě systém hry není kdysi tradiční placení poplatků každý měsíc, ale do hry máte plný přístup jen jejím zakoupením. V druhé řadě jde o chytrý způsob, jak posílit hráčskou základnu před vydáním velkého datadisku Heart of Thorns – a ten už zadarmo nebude.

Momentálně si tedy můžete zdarma stáhnout a hrát původní, základní hru, jíž radikálně rozšíří právě Heart of Thorns. Šéf ArenaNet Mike O'Brien vysvětluje: „Jakmile začneme vydávat expanze, začnou se množit otázky co přesně si musíte koupit, abyste si mohli zahrát. Viděli jsme různé hry s různými přístupy. Někdy je to složité a někdy si musíte koupit každou expanzi a základní hru, abyste se dostali k nejnovějšímu obsahu. My si stojíme za tím, že patříme k nejlepším v byznysu ¨'buy to play' a tak platí, že si musíte koupit jen jednu věc.“

Onou věcí, jež zvedne množství dostupného obsahu je již zmíněný datadisk. Ten vyjde 23. října, jak tvůrci nově oznámili. Celý manévr se zpřístupněním základní verze zdarma je zcela logický. Nové platící hráče by už asi nenalákali, ale s free-to-play systémem mohou oslovit ty, kteří nebyli ochotní dát peníze za původní hru. A možná, že je obsah přesvědčí, že stojí za investici do datadisku.

Je to férová nabídka, kdy hráči dostanou skvělé MMORPG zdarma a pokud je jeho kvality přesvědčí, že se jedná o jejich šálek kávy, zřejmě nebude ani problém, aby si následně koupili Heart of Thorns. Na přesvědčování si berou k ruce i nový trailer na přechod k free-to-play a následně i video, které oznamuje datum vydání datadisku a představuje novinky, jež v něm najdete.

zdroj: Archiv

zdroj: Archiv

Nejnovější články