GOG konečně nabízí hry od LucasArts včetně X-Wing a TIE Fighter
zdroj: tisková zpráva

GOG konečně nabízí hry od LucasArts včetně X-Wing a TIE Fighter

29. 10. 2014 10:51 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Denně na nás útočí baterie nových her, které záměrně vypadají staře, tentokrát ale čelíme útoku her, které nejenom staře vypadají (a nemyslím to ve zlém), ale staré jsou. Staré, ale dobré. Vlastně dobré, některé z nich i vynikající. Polákům z GOG se totiž podařilo na světlou stranu síly přetáhnout Disney a hry této firmy se postupně začnou objevovat v nabídce oblíbeného digitálního obchodu. A jestli vás Disney netankuje, což bych chápal, mělo byste si vzpomenout, že Disney už nějaký čas znamená i LucasArts a Lucasfilm. Na GOG si tak můžete nově zakoupit šestici her od LucasArts včetně trojice, která doposud v digitální podobě k mání nebyla - X-Wing, TIE Fighter a Sam & Max.

Mezi úvodní šesticí LucasArts her v nabídce GOGu se nachází parádní adventura Indiana Jones and the Fate of Atlantis, speciální edice adventury The Secret of Monkey Island, epické RPG od BioWare Star Wars: Knights of the Old Republic, praštěná adventura Sam & Max: Hit the Road a dvojice vesmírných simulací Star Wars: X-Wing Special Edition a Star Wars: Tie Fighter Special Edition.

První tři jmenované hry už se nějaký ten rok dají pořídit třeba na Steamu, zbylé tři vychází v digitální distribuci (a upravené pro fungování na nových strojích) vůbec poprvé. A troufám si říct, že zejména vydání X-Wing a TIE Fighter udělá spoustě lidí velkou radost, čímž nemyslím pouze nostalgiky.

Vydáním šestice her však spolupráce GOG a Disney nekončí. Postupně se v nabídce GOG objeví další hry, na které vlastní práva Disney, čili nás čeká ještě pěkná řádka her přímo od LucasArts či Lucasfilm. Na kterou z nich se třesete nejvíc (jestli se teda vůbec umíte a chcete na hry ještě třást)?

Nejnovější články