Football Manager 2018 vyjde až v listopadu (stejně jako vždycky)
zdroj: tisková zpráva

Football Manager 2018 vyjde až v listopadu (stejně jako vždycky)

16. 8. 2017 9:23 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Nová sezóna se rozjela už před pár týdny, ale nový ročník fotbalového simulátoru Football Manager 2018 má, jako každý rok, pořádné zpoždění. Vyjde totiž až 10. listopadu, takže vývojáři ze Sports Interactive mají spoustu času ladit všechny možné novinky. Bohužel vám nejsem schopný říct, jaké novinky by to měly být, protože studio prozatím o podrobnostech mlčí. Alespoň nám však prozradilo, jak že to bude s předobjednávkami a přístupem do bety.

Pokud si nový ročník nejlepší fotbalově manažerské simulace (nic proti Czech Soccer Manageru!) předobjednáte, získáte přístup do hry minimálně dva týdny před oficiálním vydáním. V kariérách načatých v betě bude pochopitelně možné pokračovat i po vydání plné verze. Pokud navíc předobjednáváte skrze steamový účet, na němž vlastníte Football Manager 2017, získáte slevu 25 % jako takové „prodloužení smlouvy“.

S nákupem bych ovšem prozatím počkal, alespoň do té doby, než se vývojáři vytasí s konkrétními informacemi. K tomu by mělo dojít někdy koncem září skrze oficiální stránky, případně Twitter a Facebook. Určitě bude oznámeno aspoň pár lákavých změn, i když to, co mě zajímá nejvíc, se dozvíme asi až po vydání: jakpak si skauti a hodnotitelé poradí s přílivem drahého talentu do obou pražských S? Budou z nich náhle díky Biabianymu, Dannymu a spol. nezničitelní behemoti?

Příliš by mě nepřekvapilo, kdyby tomu tak bylo – přece jen se našim krajům logicky nemůže dostávat tak detailní pozornosti, jakou si užívá Anglie nebo Španělsko. Ale je pravda, že ačkoli se Football Manager občas v českém prostředí nestrefí úplně do černého, ať už jde o schopnosti jednotlivých hráčů nebo celých týmů, ono to nakonec nijak zvlášť nevadí. Přivedete pár Brazilců s pětihvězdičkovým potenciálem a rázem vám může být jedno, že váš klubový kapitán je zoufale podhodnocený.

Football Manager 2018 vyjde vůbec poprvé současně se svými štíhlejšími verzemi Touch a Mobile. 10. listopadu se tak budete moci oddat machinacím na zeleném pažitu přesně tak, jak to máte nejraději.

Nejnovější články