Film podle The Sims natočí režisérka Lokiho. Na projektu pracuje i Margot Robbie
zdroj: Warner Bros.

Film podle The Sims natočí režisérka Lokiho. Na projektu pracuje i Margot Robbie

22. 3. 2024 9:30 | Novinky | autor: Adam Homola |

Kultovní simulátor z života The Sims z roku 2000 se dočká filmové adaptace, kterou bude režírovat Kate Herron, známá jako režisérka marvelovského seriálu Loki. Projekt, na němž spolupracuje produkční společnost Margot Robbie LuckyChap, Vertigo Entertainment a Electronic Arts, si klade za cíl dostat známou herní značku zase o kus dál.

Kate Herron bude The Sims nejen točit, ale je také spoluautorkou scénáře spolu s Briony Redman. Společnost LuckyChap Entertainment, v jejímž čele stojí Margot Robbie, Tom Ackerley, Josey McNamara a Sophia Kerr, se na produkci spojila s Royem Lee a Miri Yoon ze společnosti Vertigo Entertainment.

Zapojení Electronic Arts v tvůrčí a produkční roli by mělo zaručovat, že film zůstane věrný podstatě hry. Což je zároveň otázkou, v čem tahle podstata přesně tkví, neboť The Sims žádný příběh nemají a třeba s výjimkou Belly Goth ani nikdy neměly žádné vyloženě ikonické postavy, a tak budou mít filmaři asi dost volnou ruku.

Jestli bude Margot Robbie ve filmu i hrát, nebo se bude skrze svoji firmu LuckyChap jen podílet na produkci, zatím není jasné. Herecké obsazení zatím neznáme, ale dokážu si představit, že je minimálně ze strany EA solidní tlak na to, aby si Robbie střihla jednu z hlavních rolí. Po komerčně veleúspěšné Barbie je totiž herečka zase na roztrhání a může si vybírat.

Nejnovější články