F1 2016 vyjde v létě a nabídne vylepšenou a propracovanou kariéru
zdroj: tisková zpráva

F1 2016 vyjde v létě a nabídne vylepšenou a propracovanou kariéru

27. 5. 2016 18:42 | Novinky | autor: Adam Homola |

Léto se blíží a s ním opět nový ročník série formulí od Codemasters. F1 2016 vyjde v někdy v létě na PC, PlayStation 4 a Xbox One a kromě propracovaného jízdního modelu má být hlavním tahákem výrazně vylepšený kariérní mód. Ta by vás měla do světa závodů vtáhnout naplno a to nejen na trati, ale také mimo ní. Tam nakoukl i minulý ročník, ale tentokrát má být „zákulisní“ složka mnohem důležitější a hlavně propracovanější.

Zázemí vám bude totiž sloužit jako odrazový můstek pro všechno ostatní, od závodů, přes výzkum a vývoj, až po konzultace s agentem. S ním budete často řešit svůj kariérní progres na trati i mimo ni. Nová kariéra se může v F1 2016 rozprostírat napříč deseti sezónami a pokud to všechno zvládnete na jedničku, vytvoříte si během ní závodnickou legendu.

K cestě za slávou a penězi vám dopomůže například robustní systém pro vylepšování aut, který bude plně integrován do nového tréninkového programu. Ten by měl být podle tvůrců identický s testy, které dělají týmy v reálu.

F1 2016 zdroj: tisková zpráva

Ve hře uvidíme také „bezpečnostní prvek“ v podobě Safety Car a Virtual Safety Car, stejně jako nový a notně náročný silniční okruh v Ázerbájdžánu, konkrétně v ulicích jeho hlavního města Baku. Ten do hry přibude v rámci 2016 Formula 1 Grand Prix of Europe. Codemasters slibují několik dalších nových funkcí a přídavků, ale jejich oznámení si bohužel zatím nechávají pro sebe.

Fanouškům F1 nezbývá než doufat, že se vývojáři F1 2016 poučili z chyb minulého dílu. Tomu Vašek v recenzi napálil 4/10 a to především za absenci herního obsahu, nedodržení hromady slibů před vydáním a sotva průměrnou grafiku. Loňský ročník tak solidní jízdní model nezachránil. Jak to bude letos, uvidíme už v létě, pravděpodobně zase někdy kolem července.

Nejnovější články