Evropskému trhu v první polovině roku dominoval Elden Ring a Pokémoni
zdroj: Tisková zpráva - Nintendo

Evropskému trhu v první polovině roku dominoval Elden Ring a Pokémoni

25. 7. 2022 17:00 | Novinky | autor: Pavel Makal |

Čas běží neúprosnou rychlostí a i když můžete mít pocit, že jste se teprve nedávno probrali z novoroční kocoviny, ve skutečnosti je celá první polovina roku 2022 (a kus té druhé) za námi. A i když je svět zas o něco horším místem k životu, hrám se pořád velmi daří. O těch nejúspěšnějších na starém kontinentu hovoří nové statistiky z projektu Games Sales Data.

Celkem se v Evropě za prvních šest měsíců letošního roku prodalo přes 76 milionů her, což znamená 13,5% nárůst oproti stejnému období v loňském roce. Hráči si z obchodů odnesli 32 milionů fyzických kopií, zbytek připadá na digitální prodeje. Největším evropským trhem se stalo Německo s více než 15 miliony prodaných her, následuje Velká Británie se 14,3 miliony a na třetím místě stojí Francie s více než 10 miliony.

Nejprodávanějším titulem se nepřekvapivě stal Elden Ring od studia FromSoftware, který se po svém vydání v únoru letošního roku stal na dlouhé týdny žhavým tématem a oslovil i ty hráče, kteří se žánrem soulsovek dosud neměli žádné zkušenosti. Na druhé příčce se umístila FIFA 22, třetí místo pak obsadil Pokémon Legends: Arceus. Nutno dodat, že v případě Pokémonů hovoříme pouze o fyzicky prodaných kopiích, Nintendo totiž informace o počtu stažení neposkytuje. Skutečná pořadí tedy mohou vypadat jinak.

Co se týče prodejů konzolí, je situace o poznání méně růžová. Napříč evropskými teritorii se prodaly pouhé 2 miliony kusů, za což dle analytiků může pokračující nedostupnost PlayStationu 5. Nejprodávanější je tak stále Nintendo Switch, které si navíc připsalo 7% meziroční nárůst prodejů. Konzole z rodiny Xbox pak zaznamenaly nárůst ve výši 9 procent.

Nejnovější články