Červnovým prodejům v Evropě kralovaly formule, fotbal s Mariem a Switch
zdroj: Codemasters

Červnovým prodejům v Evropě kralovaly formule, fotbal s Mariem a Switch

14. 7. 2022 14:00 | Novinky | autor: Pavel Makal |

Ačkoli jsou ekonomické výhledy do budoucnosti mimořádně ponuré, prodejům her a konzolí jako by se chmury vyhýbaly. Evropský trh v minulém měsíci zaznamenal viditelný nárůst prodaných kusů a vítězem se překvapivě stal letošní ročník simulátoru Formule 1.

Za červen se na starém kontinentu prodalo téměř 13 milionů kopií her. Toto číslo znamená skoro 30% nárůst oproti loňskému červnu a více než poloviční nárůst oproti letošnímu květnu. Necelých pět milionů kopií bylo prodáno fyzicky, zbytek připadá na digitální prodeje.

Nejprodávanější hrou byla již zmíněná F1 22, na druhé příčce se umístila FIFA 22 a třetí pozici obsadili Mario Strikers: Battle League. Ti jsou navíc nejprodávanější krabicovou hrou měsíce a mimořádně se jim dařilo ve Francii, kde zaznamenali 40 % z celkových evropských prodejů.

Meziroční pokles o 11 % zaznamenal prodej konzolí, ten je ovšem zapříčiněn pokračujícím nedostatkem kusů PlayStationu 5 a Xboxu Series X. I tak se ale v červnu prodalo o pětinu více kusů než v předešlém měsíci. Zvláště silné prodeje si připsal Switch, meziročně vzrostly o skoro 35 %.

V Top 10 nejprodávanějších titulů se i roky po vydání stále drží GTA V na čtvrtém místě, následují ho Lego Star Wars: The Skywalker Saga, Nintendo Switch Sports, Red Dead Redemption II, The Quarry, Horizon Forbidden West a Elden Ring.

Nejnovější články