Epic rozdává Ark a nejlépe hodnocenou deskovku na světě – Gloomhaven

23. 9. 2022 14:00 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Ne každý týden je nabídka her zdarma v Epic Games Storu tak zajímavá jako právě teď. Až do příštího čtvrtka a jeho 17. hodiny si do své tamější knihovny můžete navždy přidat jeden z nejúspěšnějších survivalů vůbec – dinosauří sci-fi multiplayer Ark: Survival Evolved.

V této hře se jako v žánru obvykle ocitnete na neznámém místě jen ve spodním prádle, abyste se posléze naučili obstarat si potravu, vyrobit si oblečení a jednoduché nástroje, s jejich pomocí první chatrč, truhlu na cennosti... A celé to zakončili třeba ochočením dinosaura a průzkumem tajemného světa na jeho zádech.

Druhou a poslední hrou, která Epiou momentálně rozdává, je Gloomhaven – digitální verze nejlépe hodnocené deskové hry na světě podle uznávaného serveru BoardGameGeek. Jedná se o tahový dungeon crawler se zajímavým karetním systémem, který ze hry dělá logický puzzle a donutí vás k pořádně si zapřemýšlet.

Digitální verze obsahuje stovky scénářů v rámci několika příběhových kampaní, 17 zcela odlišných hrdinů s postupným vylepšováním schopností. Je tu možnost hrát v kooperaci až 4 hráčů nebo sólo, zkrátka a dobře se jedná o obsahem nabušený, ani ne rok starý balíček prvotřídní zábavy, který se zadarmo prostě neodmítá.

Navíc, pokud vás hra chytne a prokoušete se desítkami až stovkami hodin jejího obsahu, můžete si přikoupit rozšíření Jaws of the Lion (fyzicky vyšlo coby samostatná, menší a kratší desková hra) a zbrusu nový dodatek Solo Scenarios: Mercenary Challenges. Novinka se zaměřuje na hraní o samotě, každé z hratelných postav pak přináší jeden na míru ušitý scénář.

Ark: Survival Evolved a Gloomhaven příští čtvrtek v rozdávání na Epic Games Store vystřídá dvojice dalších her – bláznivá plošinovka Runbow pro až devět soupeřících hráčů a závodní hra The Drone Racing League Simulator.

Nejnovější články