Elite Dangerous odstřihává konzole. Nový obsah napříště dostane jen PC verze
zdroj: Frontier Developments

Elite Dangerous odstřihává konzole. Nový obsah napříště dostane jen PC verze

11. 3. 2022 12:40 | Novinky | autor: Pavel Makal |

Možná si ještě vzpomenete na období před deseti lety, kdy se objevila platforma Kickstarter a na čas naprosto dominovala herní scéně. Umožnila návrat (nebo aspoň pět minut v záři reflektorů) řadě kdysi slavných jmen, která vycítila, že nostalgičtí fanoušci by je mohli zasypat penězi.

Na Kickstarteru se tehdy objevily také dva vesmírné simulátory – opulentní Star Citizen Chrise Robertse a o něco střízlivější Elite Dangerous Davida Brabena. Zatímco z prvního zmíněného se stal především zajímavý sociologický úkaz na téma „jak je snadné dostávat z lidí peníze“, ten druhý už osm let úspěšně funguje. Nyní ale stojí na rozcestí.

Vývojáři z Frontier Developments mají pro konzolové hráče Elite Dangerous nepříjemnou zprávu: Nový obsah se napříště bude soustředit pouze na PC verzi. Konzolisté se ke hře dostali až tři roky po původním vydání v roce 2014 a už v minulosti se museli smířit s tím, že nedostanou aktualizaci s názvem Odyssey.

David Braben sám říká, že toto rozhodnutí vůbec nebylo jednoduché a tým několik měsíců hledal jiné řešení. Elite ale potřebuje pokročit s příběhem a kvůli tomu se musí soustředit jen na jeden kód. Konzolová verze bude stále fungovat jako dosud a bude dostávat kritické updaty, nový obsah ale zamíří už jen na PC. 

Aktualizace jménem Odyssey vyšla na jaře loňského roku a kromě množství nového obsahu přinesla i řadu problémů především na poli optimalizace. Právě jejich řešení je velmi pravděpodobně důvodem, proč se Frontier hodlá soustředit jen na platformu, kde má zdaleka největší fanouškovskou základnu.

zdroj: Archiv

Nejnovější články