Elden Ring si odnáší rovnou několik výher v prestižních cenách Golden Joystick Awards
zdroj: Vlastní

Elden Ring si odnáší rovnou několik výher v prestižních cenách Golden Joystick Awards

23. 11. 2022 10:20 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Udílení videoherních cen Golden Joystick Awards začalo již v roce 1983 jako cena britského lidu, ale dnes v ní díky pořadatelům z GamesRadar+ může hlasovat celý svět. Miliony hráčů rozhodly o letošních vítězích, z nichž si nejvíc cen vysloužil nesporný hit Elden Ring.

Soulsovka od FromSoftware vyhrála v kategorii grafického designu, odnesla si cenu kritiků, dokonce jí patří bizarní prvenství za multiplayer a předně se stala „ultimátní hrou roku“. Její tvůrci se zase stali studiem roku.

Golden Joystick Awards dále oceňují hry jednotlivých platforem, kde za nejlepší PC hru letos platí Return to Monkey Island, na PlayStationu je podle hlasujících nejlepší Stray, v případě Xboxu je to Grounded a na Nintendu by si všichni měli zahrát Pokémon Legends: Arceus.

Nejlepší příběh zažijete v Horizon Forbidden West, nejlepší rozšíření dostal Cuphead, králem předběžného přístupu je Slime Rancher 2, na indie scéně boduje Cult of the Lamb, zatímco překvapivým trhákem je Vampire Survivors.

Zbývá už jen pár zvláštních cen. Nejlepší hudbu vám poskytne Metal: Hellsinger, nejlepší trailer byl ten, který oznámil Goat Simulator 3, nejlepší herecký výkon patří Manon Gage z Immortality, ze skvělé komunity se těší Final Fantasy XIV, cena „stále se hraje“ připadla Genshin Impactu, nejlepším herním hardwarem je Steam Deck a nakonec nejočekávanější hrou je The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.

Tak jak moc se názor lidu rozchází s tím vaším? Můžete nám to povědět v komentářích nebo se připojit k dnešnímu Fight Clubu, kde budeme probírat jak tyto ceny, tak nominace na The Game Awards.

Nejnovější články