Elden Ring dostává bezplatné PvP rozšíření s arénami
zdroj: Foto: Bandai Namco

Elden Ring dostává bezplatné PvP rozšíření s arénami

7. 12. 2022 12:45 | Novinky | autor: Pavel Makal |

Na příběhové rozšíření pro letošní jarní megahit Elden Ring budeme muset ještě nějaký čas počkat, přeci jen studio FromSoftware zatím v tomto ohledu ani nic oficiálně neoznámilo. Příznivci PvP neboli bojování mezi hráči se ale mohou radovat, protože do hry bez větších fanfár dnes přibyl bezplatný update, který výrazně obohacuje hráčské souboje.

Datamineři už v březnu objevili v herních souborech zmínky o koloseu a nyní skutečně přichází jeho čas. Respektive jejich, protože ve hře naleznete hned tři. Jedno se nachází v úvodní lokaci Limgrave, další v Leyndellu a za tím třetím se musíte vydat do šarlatového pekla Caelidu.

V rámci arén se můžete zapojit do několika PvP režimů, kromě klasických duelů lze zažít týmové bitvy i řežbu všech proti všem. Každý stadion ale nabízí trochu jiné vyžití, a tak třeba v Limgrave můžete zažít zmíněné souboje týmů, případně free-for-all deathmatch s názvem Combat Ordeal. Oba tyto režimy mají časový limit a respawny po každé smrti. Vítězí logicky hráč, případně tým, s největším počtem zabití soupeře.

Královské koloseum v Leyndellu se specializuje na duely, přirozeně bez respawnu a dle tradičních pravidel. Aréna v Caelidu je specifická, nabízí totiž všechny zmíněné herní módy, ale zároveň si hráči mohou vyvolat na pomoc své popelavé přízraky. 

Aktualizace je už nyní k dispozici na všech platformách, můžete se tedy pustit do hraní. Nezbývá než doufat, že v rámci vyhlašování The Game Awards, které proběhne v noci ze čtvrtka na pátek, padne i nějaká informace o větším příběhovém DLC.

Nejnovější články