EA ruší neoznámený projekt ze světa Apexu a Titanfallu
zdroj: Foto: Electronic Arts

EA ruší neoznámený projekt ze světa Apexu a Titanfallu

2. 2. 2023 12:15 | Novinky | autor: Jan Slavík |

Novinář Jason Schreier pro server Bloomberg zjistil, že tým pod křídly Electronic Arts pracoval na singleplayerovém projektu zasazeném do světa Titanfallu a Apexu. Ten ale nikdy nespatří světlo světa, protože vedení se rozhodlo vývoj ukončit.

Schreierovy dobře informované zdroje pod rouškou anonymity prozradily, že na hře s pracovním názvem Titanfall Legends dělal tým čítající zhruba padesát lidí pod vedením zkušeného designéra Mohammada Alaviho, který ale v roce 2022 firmu opustil. EA se prý pokusí vývojářům zrušeného projektu najít jiné pozice v rámci firmy, a u koho to nepůjde, ten dostane sbohem a šáteček.

V poslední době se nejedná o jedinou nemilou zprávu – EA také nedávno zařízlo mobilní odnože svých multiplayerových značek Apex a Battlefield a rovnou rozpustilo i studio Industrial Toys, které v roce 2012 založil spoluautor Halo Alex Seropian a které na mobilním Battlefieldu pracovalo. EA ho odkoupilo v roce 2018. Krok se dotkl více než šedesáti zaměstnanců, z nichž opět část firma převelí jinam a část dostane výpověď.

Electronic Arts se (ostatně jako prakticky všichni velcí vydavatelé) vzpamatovává z nepříliš silného roku, který poznamenala pandemie a všudypřítomné odklady chystaných titulů. Ničemu nepomohl ani odklad Star Wars Jedi: Survivor, který nevyjde v březnu, jak měl, ale až na konci dubna.

Firma kvůli souběhu všech těchto otřesů musela snížit svou finanční predikci pro fiskální rok 2023, což se ihned projevilo na burze. Akcie EA se po obchodování na newyorské burze předvčírem propadly o téměř 11 %.

Řada analytiků ale očekává, že se letos situace pro celý herní průmysl zlepší. První vlaštovka od EA by mohl být skvělý remake Dead Space, o který je podle všeho enormní zájem, a v Británii dokonce vedl žebříček prodejů za minulý týden.

Nejnovější články