Druhá část adventury Broken Age vyjde na konci dubna
zdroj: tisková zpráva

Druhá část adventury Broken Age vyjde na konci dubna

26. 3. 2015 11:05 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Recenzi prvního aktu adventury Broken Age zakončil Pavel spokojeným konstatováním, že je za rozseknutí na dvě části vlastně rád, protože se může těšit na akt druhý. Sám ale možná netušil, že na to "těšení" má přes rok času. Ale co, ve světě se dějí horší věci. Podstatné je, že tvůrci z Double Fine konečně Broken Age: Act 2 dokončili a všechny verze hry (PC, PS4, PS Vita, iOS, Android, Ouya) vydají v Evropě 29. dubna, jak vyšlo najevo díky kolegům z IGN, kteří informaci doplňují dvanáctiminutovým videem z druhého aktu. Video je samozřejmě plné spoilerů, takže bacha!

Backeři hry z Kickstarteru a majitelé prvního aktu už za druhý platit nemusí. Pokud jste, stejně jako třeba já, odmítli první akt hrát s tím, že si počkáte na vydání druhé části, můžete si "plnou" verzi Broken Age zajistit za 23 euro (Steam, GOG). Není snad třeba dodávat, že backeři z Kickstarteru se druhého aktu dočkají o pár dní dříve - snad, možná, musí doufat.

Tvůrců z Double Fine vybrali na vývoj Broken Age na KS přes tři miliony dolarů a tento nepopiratelný úspěch do značné míry změnil jejich původní záměr. Mělo jít o rozsahem menší point and click adventuru, která se ale změnila v poměrně velký multiplatformový projekt. V důsledku tohoto tvůrci za peníze z KS zvládli udělat pouze první akt, z jehož prodeje následně financovali vývoj aktu druhého. A nakonec úspěšně, díky bohu. Umíte si představit, kdyby musel Tim Schafer natočit video, kde se smutným výrazem vystoupí a oznámí všem podporovatelům a fanouškům, že druhá epizoda nebude, protože na její vývoj zkrátka nejsou peníze? Kdepak, Schafer by už pak nemohl mezi lidi...

Během měsíce, který do vydání zbývá, se o druhém aktu jistě dozvíme řadu další informací v rámci propagační kampaně. Pro tuhle chvíli ale nic víc vědět nepotřebujete. Maximálně si přečtěte recenzi prvního aktu.

Nejnovější články