Drsný soukromý detektiv Blacksad dostane vlastní noirovou adventuru
zdroj: tisková zpráva

Drsný soukromý detektiv Blacksad dostane vlastní noirovou adventuru

3. 7. 2018 12:29 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Noirové detektivní drama s člověkozvířetem v hlavní roli + narativní adventura. „To musí být The Wolf Among Us: Season 2!“ řeknete si možná, ale já vás opravím: to může být The Wolf Among Us: Season 2. Druhou, stejně zajímavou možností je adaptace oceňovaného komiksu Blacksad s podtitulem Under the Skin, která hernímu světu představí životem zoceleného kocouřího detektiva v 50. letech minulého století.

Nenechte se zmást antropomorfními zvířátky, Blacksad není žádná pohádka. V první sezóně Vlka od Telltale se řezaly hlavy, tady se do nich pravděpodobně budou vrtat devítimilimetrové díry. A újmě neujdou ani nevinní. Blacksadův New York je drsné místo, kde vaše ruce a svědomí nezůstanou čisté dlouho.

Blacksad: Under the Skin zdroj: tisková zpráva

Příběh se bude točit kolem boxerského klubu, jehož majitel spáchal sebevraždu – nebo tak to aspoň na první pohled vypadá. Zároveň se pohřešuje jeho nejtalentovanější boxer, který měl nastoupit k lukrativnímu zápasu, a dcera zesnulého si najme Blacksada, aby to celé vyšetřil. Zdá se, že přesně podle žánrových tradic vede celé tajemství až do těch nejvyšších míst prohnilé společnosti.

Zatím nemáme k dispozici nic než obrázky a sliby, z nichž bych jeden rád ocitoval. „Chceme, aby hráči objevili všechny aspekty Blacksadovy komplexní osobnosti a vybrali si ten, který chtějí,“ říká Josue Monchan z Pendulo Studios, zkušených adventurních autorů. Zní mi to trochu opatrně. Ovlivňování osobnosti je sice pěkné, ale co příběh? Budeme ho moct poslat po odlišných kolejích, nebo nám zbude jen volba mezi agresivním a vychytralým detektivem?

Uvidíme příští rok. Blacksad: Under the Skin vyjde na PC, PlayStation 4, Xbox One, Switch a Mac.

Blacksad: Under the Skin zdroj: tisková zpráva

Blacksad: Under the Skin zdroj: tisková zpráva

Nejnovější články