Do Star Citizenu přibude vesmírná fregata pro 28 lidí

5. 3. 2024 8:00 | Novinky | autor: Jakub Malchárek |

Nekonečně vyvíjený vesmírný simulátor Star Citizen není známý svými malými ambicemi... nebo třeba naplánovaným datem vydání. Zatímco se možná brzy dočkáme singleplayerové kampaně Squadron 42, která se momentálně soustředí už „jen“ na optimalizaci, na hlavní onlinovou část hry si zřejmě ještě nějaký ten rok počkáme (a jestli se vůbec kdy dočkáme). Spekuluje se, že datum vydání bychom se mohli dozvědět na letošním CitizenConu, který se koná v říjnu.

Cloud Imperium Games ale pravidelně dokazují, že na hře pracují. Důkazem budiž megalomanská fregata Aegis Idris, která ve svých útrobách pojme až 28 lidí. Na ukázku se v komentovaném videu můžete podívat výše. Loď je však teprve ve vývoji, v samotné hře se s ní ještě neproletíte.

Idris nebude zdaleka největší lodí, vývojáři pracují i na větších kouscích, jde ale o vůbec první ukázku křižníku třídy capital warship. Ve svých vlastních hangárech pojme tři lehké carriery a jeden všestranný raketoplán. V délce 242 metrů se nalézá hangár, ubikace i velitelský můstek. Celá loď je navržená tak, aby v případě nalodění nepřítelem působila jako jedna velká střílečková úroveň.

Star Citizen patří mezi vůbec nejdéle vyvíjené hry s oznámením a spuštěním kickstarterové kampaně v roce 2012. Je zároveň rekordmanem v počtu vybraných financí skrz komunitní financování. Za celou dobu vybral takřka 668 milionů dolarů s tím, že jen vloni to bylo více než 117 milionů.

Nejnovější články