Diablo IV už má prvního hráče s úrovní 100
zdroj: Foto: Activision Blizzard

Diablo IV už má prvního hráče s úrovní 100

5. 6. 2023 11:36 | Novinky | autor: Jakub Malchárek |

Diablo IV sice vychází až zítra, ale tisíce hráčů a hráček už potírají hordy démonů v předběžném přístupu. A po několika dnech tu máme historický milník: Prvního hráče, který dosáhl maximální úrovně 100. Je jím Twitch streamer a youtuber s přezdívkou Rob2628. Informaci přinesl server PCGamesN.

Robovi trval grind za osvaleného barbara 54 hodin. Závod to byl těsný, protože vrcholu dosáhl jen jeden level před druhým hráčem. Použitá taktika přitom ukazuje, jak silné je hraní ve skupině. Zneužitím mechanismů hry totiž může vedoucí party opakovaným připojováním a odpojováním ze hry resetovat dungeon. To umožnilo Robovu týmu pořád dokola farmit na zkušenosti bohaté elitní potvory v podzemí Champion's Demise.

Diablo IV zdroj: Foto: Activision Blizzard

Robovi taky nemálo pomohlo, že drtivou většinu zkušeností z potvor vymlátil ještě předtím, než Activision Blizzard do hry dostal balanční hotfix, který mimo jiné oslabuje právě hratelnou třídu barbara.

Je dobré mít na paměti, že od úrovně 90 počet zkušeností na další level exponenciálně stoupá. Ono taky zdolat těch posledních 10 schodů zabere stejně dlouho jako prvních devadesát. A tomuto milníku se blíží i dosud první hráč s hardcore postavou, kde smrt znamená kompletní vymazání avatara.

Na historickou příčku a potenciální první jméno vyryté na soše Lilith v centrále Blizzardu míří hráč s přezdívkou „Wudijo“. Toho mimochodem můžete znát jako sólo zabijáka extrémně tuhého world bosse Ashavy z bety. Nejde tedy o žádné ořezávátko.

Wudijo hraje sám za Rogue se zaměřením na pasti, což mu sice poskytuje nějaké ty triky, jak se dostat ze svízelné situace, ale jsou vykoupené slabším poškozením. A jak už jsem vysvětloval, přestože má Wudijova postava kolem úrovně 90, je ve skutečnosti teprve v polovině cesty.

Nejnovější články