Launch Diabla IV se neobešel bez problémů, ale katastrofa z vydání trojky se neopakovala
zdroj: Foto: Activision Blizzard

Launch Diabla IV se neobešel bez problémů, ale katastrofa z vydání trojky se neopakovala

2. 6. 2023 15:20 | Novinky | autor: Jakub Malchárek |

Majitelé deluxe edicí se po půlnoci už dostali do démony sužovaného světa Sanctuary. A podle všech indicií byl pro většinu hráčů start Diablo IV bez větších problémů či dlouhého čekání na připojení do hry. Bizarní potíže ale hlásí hráči na konzolích PlayStation, kterým vyskakuje chybová hláška: „Nelze najít platnou licenci Diablo 4.“

Je nutné podotknout, že komplikace nejspíš není na straně Activision Blizzard, nýbrž Sony. Zdá se totiž, že konzole potřebuje „popostrčit“ k tomu, aby synchronizovala uživatelský PS profil s licencí. K tomu se dá dopracovat buď zakoupením jakéhokoliv předmětu v digitálním obchodě (nejlevnější bundle s herní měnou se prodává za necelých 50 korun) nebo libovolné hry z PS Store, postačí i přidání jakéhokoliv titulu zdarma či dema do uživatelovy knihovny. Vývojářský tým o chybě ví a pracuje na nápravě.

Někteří hráči jsou ale právem rozlícení a žádají vrácení peněz. Není se čemu divit, dá se totiž předpokládat, že si dražší deluxe edici koupili právě proto, aby se do hry dostali dřív, než při řádném spuštění 6. června. Blizzard navíc tento týden ohlásil závod pro prvních tisíc hardcore postav (smrt znamená smazání hrdiny či hrdinky), které dosáhnou maximální sté úrovně. Jejich uživatelské jméno bude zvěčněné na obrovské soše Lilith, která ozdobí ústředí ActiBlizz v americké Kalifornii. I několikahodinové zpoždění je tak pro uchazeče o vítězství v soutěži velká překážka.

Je ale také třeba říct, že kromě této chyby spuštění ostrého provozu proběhlo v pořádku. V což jsme sice po katastrofickém spuštění Diabla III sice doufali, ale rozhodně jsme nebyli prosti obav. Ale Pavel i Aleš se v jednu v noci pustili do hraní (a Pavel se na své PS5 dokonce zmíněným problémům vyhnul!) a vesele sčítají oběti svých postav.

zdroj: Blizzard Entertainment

Nejnovější články