První tisícovka hardcore hráčů Diabla IV bude mít své jméno na soše
zdroj: Blizzard

První tisícovka hardcore hráčů Diabla IV bude mít své jméno na soše

29. 5. 2023 10:24 | Novinky | autor: Jakub Malchárek |

Už tento týden se první hráči dostanou do pekelného světa Svatyně v dlouho očekávaném akčním RPG Diablo IV. Ostrému spuštění pokračování kultovní hack 'n' slash předcházely tři beta víkendy, takže tisícovky hráčů mají alespoň zběžnou představu, kam povedou jejich kroky v prvních několika hodinách hry.

Pro ty nejzapálenější fanoušky si Blizzard připravil speciální soutěž. Prvních tisíc hráčů a hráček, kteří s postavou v režimu hardcore (smrt znamená smazání postavy) dosáhnou úrovně 100, bude mít své uživatelské jméno zvěčněné na soše Lilith, která bude s největší pravděpodobností umístěna v centrále Blizzardu v Kalifornii. Podmínky soutěže zveřejnil vydavatel na fóru.

Takzvané „server first“, tedy první lidé, kteří dosáhnou některých úspěchů na serverech, mají ve hrách od Blizzardu dlouhou tradici a jde o příjemné zpestření závodu, který má jistě i tak v plánu velké množství fanoušků a zapálených hráčů a hráček. Jenže ActiBlizz soutěž spouští už 1. června. Tedy ještě o den dřív, než se ke svým kopiím dostanou majitelé předobjednávek deluxe a ultimátních edicí.

To samozřejmě zvedlo celou vlnu nevole, protože to dává výhodu streamerům, influencerům, novinářům a dalším lidem, kteří se do hry mohli dostat před všemi ostatními. Nutno podotknout, že v drtivé většině případů navíc zdarma.

Diablo IV vychází 6. června na PC, Xbox Series X/S, Xbox One, PS5 a PS4. 

Nejnovější články