Diablo Immortal podle Blizzardu zažívá ten největší start z celé série
zdroj: Foto: Activision Blizzard

Diablo Immortal podle Blizzardu zažívá ten největší start z celé série

10. 6. 2022 12:31 | Novinky | autor: Adam Homola |

Blizzard právě zveřejnil jednu z nejzbytečnějších statistik historie: Diablo Immortal má největší start v historii série. V konkrétních číslech to znamená přes 10 milionů instalací od minulého týdne, kdy hra vyšla na mobilní systémy Android a iOS, aby jen pár dnů poté vyšla v beta verzi i na PC.

Jen pro srovnání: Diablo III, jemuž kvůli nečekaně velké popularitě, která zaskočila i samotný Blizzard, padaly servery, prodalo za první týden přes 6 milionů kusů. Diablo II mělo za dva týdny cca milion prodaných kusů a jednička se na dva miliony kusů nadřela skoro dva roky.

Blizzard tady ale pochopitelně nesrovnává ani tak hrušky s jablky, jako spíš úplné nesmysly. Diablo Immortal je zadarmo a není jen na PC, je i na mobily, které máme už úplně všichni (ehm), zatímco předchozí díly byly za peníze a v době vydání jen na jednu platformu.

Je tak naprosto samozřejmé, že Diablo Immortal má nejsilnější start. Vyzkoušet si bezplatnou mobilní hru je násobně jednodušší než si koupit za plnou cenu velký PC či konzolový titul. Tím spíš, že v případě jedničky a dvojky jste si ho museli koupit jen a pouze v krabici – tedy další překážka a komplikace.

Nicméně dejme stranou hloupé porovnávání neporovnatelného. I tak je vidět, že Diablo Immortal vkročilo na trh pravou nohou. O hru je očividně velký zájem, i když to samozřejmě nemusí nic moc znamenat. Smazat hru z mobilu je ještě snazší než si ji tam nainstalovat.

zdroj: vlastní video redakce

Mnohem zajímavější bude pročítat příští finanční výsledky Activision Blizzard a sledovat, v jakém kontextu tam budou o Diablu Immortal mluvit. Udrží si miliony hráčů týdny, měsíce, nebo nakonec třeba i roky? Bude hra vydělávat málo, středně, nebo mnoho peněz? Kolik procent hráčů bude rubat démony úplně zadarmo, kolik zaplatí jen drobné a kolik velrybek do toho nasype nekřesťanské peníze? Tyhle a jistě i desítky dalších statistik teď v Blizzardu pečlivě sledují a buď bouchají šampaňské, nebo se jen nevěřícně škrábou na hlavě.

Jak to celé dopadne, uvidíme až ve zmíněných finančních výsledcích. Mezitím si můžete být jistí, že Blizzard zveřejní prakticky identické stanovisko i po vydání chystaného Warcraft: Arclight Rumble. Respektive něco by bylo velice špatně, kdyby tenhle mobilní free-to-play Warcraft taky neodstartoval jako raketa.

Nejnovější články