DayZ bude v nadcházející aktualizaci obsahovat DLC Livonia už v základu
zdroj: Bohemia Interactive

DayZ bude v nadcházející aktualizaci obsahovat DLC Livonia už v základu

29. 4. 2024 13:30 | Novinky | autor: Adam Homola |

Bohemia Interactive oznámila velký update svého populárního DayZ. Nejde ani tak o obří obsahovou aktualizaci, jako spíše o zásadní změnu, která není zas tak běžná. Počínaje verzí 1.25, přibude k základní hře DLC Livonia, které tím zároveň skončí jako samostatný produkt a bude jednoduše obsaženo přímo v DayZ.

Podle tvůrců je cílem tak velké změny zefektivnění nabídky a snaha o uživatelskou praktičnost. Cena DayZ se po integraci DLC prý mírně zvýší, ale ve výsledku má být levnější, než kdybyste si chtěli koupit samostatně DayZ a k tomu navrch ještě DLC. Ostatně kdybyste si chtěli obě položky koupit samostatně, tak za ně dáte dohromady 54 eur.

Stávající hráči, kteří vlastní základní hru, ale ne DLC, obdrží Livonii zdarma jako vstřícné gesto od vývojářů. Navíc ti, kteří si již zakoupili základní hru i DLC, obdrží soundtrack ke hře bez příplatku.

Mezi další vylepšení v aktualizaci 1.25 patří nový zvukový design zbraní, přibližně 100 minut ambientní hudby a lepší slyšitelnost akcí ostatních hráčů.

DayZ, původně modifikace pro hru Arma 2, vyšla v plné verzi v roce 2018 po poměrně dlouhém období předběžného přístupu. DLC Livonia, které se dočkalo vesměs pozitivních recenzí, rozšiřuje mapu a nabízí fanouškům nové herní možnosti, vyšlo o rok později.

Obsáhlejší informace o aktualizaci 1.25 se očekávají 20. května, i když přesné datum vydání patche zatím nebylo potvrzeno.

Nejnovější články