Chlapec jménem Désiré vás provede světem barvoslepých
zdroj: tisková zpráva

Chlapec jménem Désiré vás provede světem barvoslepých

8. 3. 2016 13:18 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

Pozoruhodný projekt Désiré se představuje poeticky laděným trailerem, novou webovou stránkou a brzkým datem vydání. Hra sleduje příběh vyrůstání chlapce, který je díky své barvosleposti připravený o mnoho životních radostí. Ukázka a představení hry začíná přinejlepším melancholicky – neschopností hocha nakreslit slunce – v jeho světě je totiž neustále zataženo.

Désiré na svou pouť herním světem vyrazí 10. května a potká při své cestě řadu postav. Ty mu budou pomáhat nalézat v černobílém světě barvu a nacházet i jiné perspektivy pohledu na vše kolem. Celý projekt je přitom kritikou konzumní a na profit zaměřené společnosti.

Hra nabídne čtyři kapitoly (jež zřejmě budou mapovat fáze dospívání), přes padesát scén, řadu hádanek a na čtyři desítky postav. Autor jménem Sylvain Seccia ale především slibuje přinést hluboký příběh o vyrůstání chlapce, pro kterého je barva stejně abstraktní, jako je například pro ateistu neuchopitelná víra.

zdroj: Archiv

Jak vidno, ukázka slibuje sice jednoduše zpracované, ale na druhou stranu také značně poutavé vyprávění s osobitou atmosférou. Ta bude navíc doplněna jemným soundtrackem. Video také poodhalilo proces kreslení jednotlivých obrazovek hry. V květnu hra dorazí na Steam, Windows Store a na mobiní zařízení s Androidem i s iOS.

Nejnovější články