zdroj: 1C

Českou historickou strategii Lords & Villeins si zahrajete ještě tento měsíc

16. 9. 2021 16:00 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Vždy vás zajímalo, jak se asi žilo zámožným panovníkům v dávných dobách? V nadcházející české hře Lords & Villeins si to vyzkoušíte. Stanete se panovnickou rodinou z uznávaného rodu, na jejíž bedrech bude s pomocí poddaných vesničanů vybudovat fungující komunitu.

Hra se může pyšnit devíti desítkami zdrojů, které budete těžit, vyrábět z nich nejrůznější budovy, ale i zboží v rámci produkčních linek. Své vesničany rozdělíte do dvacítky profesí a zón, aby každý přesně věděl, co je jeho úkolem. A i když pro vás ti chudáci pracují, ještě je přimějete platit daně, abyste měli z čeho pokrývat své další zájmy.

Kromě budování vesničky se budete starat o domestikovaná zvířata, cvičit armádu pro krále a obecně se snažit, aby váš rod v těchto těžkých časech a v procedurálně generovaném světě přetrval. To vše vás již 30. září nechá zakusit předběžný přístup hry Lords & Villeins na Steamu, kde za možnost stát se středověkým panovníkem necháte 20 eur (o 15 % míň v prvním týdnu prodeje).

Jediný tvůrce hry Michal Roch by plnou verzi rád stihl do jara příštího roku, přičemž ale nemá vůbec malé plány pro následující půlrok. Tak například vesničani jsou momentálně poslušní, ale budoucí umělá inteligence jim vdechne vzpurnost a umožní jim vytvářet mezi sebou vztahy.

Počítá se také se simulací počasí a teploty, nebudou chybět roční období s dopadem třeba na pěstování plodin, bude se řešit kvalita půdy, přibyde divoká zvěř a s nimi spojené povolání lovce, dojde na politiku, náhodné události a mnoho dalšího. Co myslíte, bude mít Česká republika další kvalitní titul s globálním potenciálem?

P.S. Kdybyste si chtěli o hře a jejím netradičním vývoji na švédském venkově přečíst něco víc, Vašek si pro vás před nějakou dobou připravil vyčerpávající článek ve spolupráci se samotným autorem.

Nejnovější články