CCP reformuje a propouští, co bude s World of Darkness?
zdroj: tisková zpráva

CCP reformuje a propouští, co bude s World of Darkness?

19. 10. 2011 19:23 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Pokud jste se těšili na MMO World of Darkness z produkce studia CCP, které stojí za EVE Online, máme pro vás potenciálně špatnou zprávu.

Pravda, není tak špatná, jako ta, která stihla 20 % zaměstnanců téhle firmy. Oněch dvacet procent totiž spadá do kvóty, o níž dle čerstvého oznámení bude CCP snižovat své stavy během nadcházející restrukturalizace. Podle této zprávy je společnost příliš zaměstnána vývojem EVE Online, Dust 514 a World of Darkness a během této doby „několikrát na své cestě klopýtla“.


Jestli vás osud propuštěných vývojářů nedojímá a spíše vás zajímá, co to znamená pro hráče, je tu další část prohlášení. V té se slibuje, že CCP bude pokračovat v rozšiřování vesmíru EVE a jeho podpoře, dále bude pokračovat vývoj Dust 514 a ve výsledku budou sice pokračovat i práce na World of Darkness, jen „se značně zredukovaným týmem“. Což prostě neznamená pro tohle MMO nic dobrého. CCP se sice zaklíná, že hra nadále žije, ale s dalším omezením počtu lidí v týmu se jí jen tak nedočkáme.

Zároveň ale vydaná zpráva CCP uklidňuje, že firma není v krizi. EVE Online má prý více hráčů, než měla před rokem, Dust 514 v rámci spolupráce se Sony vyvíjí dobře a ani na ten WoD se ještě nehází víko od rakve, byť by to bylo stylové. Každopádně je ale směřování CCP jasné – na prvním místě je expanze EVE společně s vydáním Dust 514, a pak možná přijde na řadu World of Darkness - pokud se ovšem předchozím dvěma hrám bude dařit.

Nejnovější články