Brut@l oživí krásu klasických dungeon crawlerů v grafice z ASCII znaků
zdroj: tisková zpráva

Brut@l oživí krásu klasických dungeon crawlerů v grafice z ASCII znaků

15. 12. 2015 18:10 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

Jednou z her, představených v průběhu letošní PlayStation Experience, je i nekompromisní dungeon crawler Brut@l, ve které se sami nebo v kooperaci s kolegou snažíte s vybranou postavou dostat až do 26 patra náhodně generovaného nebo vlastnoručně vytvořeného dungeonu. Hra se pokusí navodit ducha klasických roguelike her z videoherní historie nejenom konceptem a obtížností, ale i vizuálním zpracováním, které nechá ve 3D obživnout grafiku z ASCII znaků, jak předvádí trailer.

Brut@l by měla vyjít začátkem příštího roku pro PlayStation 4 a nabídne k výběru čtveřici hrdinů, kopírujících klasické archetypy her na hrdiny - mág, bojovník, ranger a amazonka. Jejich úkolem je probít se až do 26. patra náhodně dungeonu, porazit strážce a převzít jeho korunu.

Ve své podstatě je Brut@l dungeon crawler s hutnými RPG elementy včetně craftingu předmětů, alchymií a vylepšováním užitečných schopností, ale v prvé řadě jde o boj proti všem tradičním příšerám včetně trolů, orku, vlkodlaků a tak dále.

BRUT@L zdroj: tisková zpráva

Hráči se však proti nim mohou postavit i v lokální kooperaci a kreativní jedince možná potěší, že mohou vytvářet a následně hrát i sdílet vlastní dungeony.

Klasickou sklepní prolézačku s netradičně pojatou ASCII stylizaci se podívejte na záběr trailer, další informace by měly nabídnout oficiální stránky hry

zdroj: Archiv

Nejnovější články