Bouře se blíží a s ní i druhá epizoda Life is Strange: Before the Storm
zdroj: tisková zpráva

Bouře se blíží a s ní i druhá epizoda Life is Strange: Before the Storm

13. 10. 2017 18:00 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

První epizoda prequelu jedinečné epizodické adventury Life is Strange vyšla již na konci srpna. První ze tří částí rozjela příběh mladší Chloe, která se opravdu těžko vypořádává s těžkostmi svého života. Respektive, nedokáže přijmout fakta, která jí nejsou po chuti. Proto se chová jako typický teenager s vlastním názorem na všechno. A ve druhé epizodě se začínají objevovat následky.

Původní Life is Strange jsem odehrál jak nejrychleji to šlo (s obrovskými pauzami mezi jednotlivými epizodami), ale k Before the Storm jsem se bohužel ještě nedostal. Neznám tak přesný průběh první epizody, ale doufal jsem, že vytvoření nepravděpodobného přátelství mezi rebelkou Chloe a „miss krásy“ Rachel pomůže první jmenované se zvládáním těžké životní situace.

Ale trailer na druhou epizodu mě přesvědčil o opaku. Chloe totiž po Rachel nechce, aby ji pomohla vyřešit své problémy, ona od nich chce utéct. A to ne jen na vrakoviště, ale rovnou z města. Mámin nový přítel je prostě nepřijatelný, škola jí leze krkem a do toho se zaplete s očividně nedůvěryhodným floutkem Frankem Bowersem.

zdroj: Archiv

„Jak se rodiny Chloe a Rachel začínají rozpadat, jejich přátelství vzkvétá a společně začínají plánovat útěk. Ale než tak učiní, Chloe přijme podezřelou nabídku od Franka Bowerse, čímž se vystaví nebezpečí a odhalí se jí temnější stránka města Arcadia Bay…“ píše se v updatu na Steamu.

Chloe tak musí uskutečnit poslední „obchůdek“ pro svého „kamaráda“, který se pravděpodobně zvrtne v nebezpečný thriller. Do toho je město zatím jen zpovzdálí ohrožováno masivním požárem lesa. Co dalšího čeká Chloe a Rachel ve druhé epizodě se dozvíte již 19. října, kdy Life is Strange: Before the Storm vychází na PC (Steam), PlayStation 4 a Xbox One. Pokud si chce Square Enix držet tempo, dočkáme se poslední epizody okolo Vánoc.

Nejnovější články