Bethesda zprovozňuje servery pro téměř 20 let starý Wolfenstein: Enemy Territory
zdroj: Bethesda

Bethesda zprovozňuje servery pro téměř 20 let starý Wolfenstein: Enemy Territory

8. 9. 2022 16:30 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Bethesda letos v květnu ukončila provoz svého vlastní herního launcheru, čemuž předcházelo přenesení některých starých her na Steam, aby se spolu s launcherem zcela nevytratily ze světa. Jednou z těchto her byla i 19 let stará druhoválečná multiplayerová střílečka Wolfenstein: Enemy Territory, která je od té doby na Steamu k dispozici zdarma.

V Bethesdě se teď rozhodli pro poměrně neobvyklý krok, když zničehonic ve hře spouštějí své vlastní dedikované servery. Ty jsou celkem čtyři pro regiony Spojených států, Evropy, Austrálie a Velké Británie.

Specifikem těchto oficiálních serverů nazvaných „id Software Official Vanilla Server – (Region)“ je, jak už název napovídá, že obsahují prapůvodní, čistou, nenamodovanou hru s tehdejšími kampaňovými pravidly a šesti mapami. Bethesda tím chce zabrnkat na nostalgickou notu hráčů, kteří touží po původním zážitku. Komunita totiž sama provozuje nejrůznější servery, které jsou ale plné modifikací, nových pravidel a dodatečných map.

Wolfenstein: Enemy Territory se zároveň rozšiřuje ze Steamu do obchodu Microsoftu, kde je rovněž zdarma, a i zde má vlastní dedikované servery. Bližší informace o serverech Bethesdy hledejte zde.

Nejnovější články