Bethesda reaguje na stížnosti, že Starfield opravuje pomaleji než moddeři
zdroj: Bethesda

Bethesda reaguje na stížnosti, že Starfield opravuje pomaleji než moddeři

23. 1. 2024 13:36 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Sci-fi RPG Starfield se minulý týden dočkalo beta verze svého zatím vůbec největšího oficiálního patche. Snahy o vylepšení nedostatků se ani tak neobešly bez kritiky – k nejčastějším výtkám patří především ta, že je čekání na oficiální opravy příliš dlouhé a komunitou vytvořené modifikace zvládají řešit problémy za zlomek času.

Za necelých pět měsíců od vydání se Starfield stal 11. nejmodovanější hrou na serveru NexusMods a nejen v souvislosti s tím se některým hráčům zdá seznam oprav nejnovějšího updatu příliš krátký.

Připomínky k rychlosti práce adresoval na Redditu za Bethesdu komunitní manažer Robert O’Neill. „Oficiální opravy a dodatečný obsah procházejí zdlouhavými certifikačními a lokalizačními procesy, zejména na konzolích (proto je beta dostupná pouze na Steamu),“ vysvětluje O’Neill.

„Zároveň se s tím pojí fakt, že je kvůli těmto procesům výhodnější vydávat velké konsolidované balíky, nikoliv vydávat ad hoc drobnější úpravy. Ty nám také usnadňují testování celého buildu, když máme nový kód hezky pohromadě,“ dodává komunitní manažer.

zdroj: vlastní video redakce

O’Neill také fanoušky Starfieldu ujistil, že tým neúnavně pracuje na tom, aby chyby opravil, a poděkoval hráčům, kteří je stejně neúnavně nahlašují. Hry od Bethesdy mají nicméně prakticky už od doby Morrowindu pověst titulů, kde se bez neoficiálních komunitních patchů prakticky neobejdete – a je jedno, jestli rok po vydání, nebo deset.

Ohledně budoucnosti Starfieldu je ale Bethesda optimistická – nové updaty by teď do sci-fi RPG měly vycházet zhruba každých šest týdnů.

Nejnovější články