Aliens: Fireteam vypadá na prvních záběrech jako nejgeneričtější střílečka
zdroj: Foto: Tisková zpráva Cold Iron Studios

Aliens: Fireteam vypadá na prvních záběrech jako nejgeneričtější střílečka

6. 3. 2021 10:00 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Studio Cold Iron nás tento týden překvapilo oznámením nové hry s Vetřelcem v názvu. Nepůjde ovšem o horor v duchu Alien: Isolation, kde byste si napětím ohryzávali nehty pomalu i na nohou, ale o střílečku. 

Jak dokazuje 25minutové video z hraní Aliens: Fireteam, které spolu s vývojáři natočilo IGN, důraz na akční element připravuje xenomorphy o většinu jejich děsivosti. Hrát se bude z pohledu třetí osoby, a to buď sólo s parťáky ovládanými umělou inteligencí, nebo až s dvěma dalšími hráči. 

Prostředí tmou zahalené vesmírné stanice i ozvučení je na záběrech z jedné z úvodních misí na jedničku, ale samotná akce zatím působí velmi genericky. Ačkoliv autoři zdůrazňují důležitost kradmého postupu a schovávání, video s postupnými vlnami nepřátel tak nějak ukazuje opak.

Každý z vašich mariňáků má dvě unikátní schopnosti závislé na zvolené třídě s možností odemykat si různé dodatečné perky a upgrady. Tvůrci slibují také 11 různých variant xenomorphů, kteří umí i lepší kousky, než je klasické plivání kyseliny. Ve hře má mít roli i určitý element náhody ohledně generování úrovní. Pozor si rozhodně musíte dávat na všudypřítomné ventilační šachty, kde se to havětí jen hemží, a důsledně kontrolovat také zdi a stropy. 

Prezentovaný výsledek v této chvíli vypadá líp než Aliens: Colonial Marines, ale zároveň by bez značky Vetřelce patrně nevzbudil pražádnou pozornost. Aliens: Fireteam vychází letos v létě pro PC, PS4, PS5, Xbox One a Xbox Series X|S.

Nejnovější články