Akční RPG Gotham Knights slibuje „nejinteraktivnější otevřený svět v historii“
zdroj: Warner Bros.

Akční RPG Gotham Knights slibuje „nejinteraktivnější otevřený svět v historii“

11. 1. 2021 12:15 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Trvalo to, ale loni v srpnu jsme se po pěti letech konečně dozvěděli, jakou další hru ze světa Temného rytíře Warneři kutí. Je jí akční RPG Gotham Knights odehrávající se po smrti Batmana, které dává větší prostor čtveřici jeho následovníků – těmi jsou Batgirl, Robin, Red Hood a Nightwing. Ve hře si zahrajete za každého z nich, ideálně v kooperaci a ve městě, které nám má vyrazit dech.

Studio Warner Brothers Games zodpovědné za Batman: Arkham Origins prozradilo spoustu zajímavých drobků webu GamesRadar+. V rozhovoru zaznělo například to, že Gotham Knighs je designované předně okolo dvoučlenného koopu, který má nabídnout velmi specifické superhrdinské dobrodružství. Druhý hráč se k vám může kdykoliv připojit a kdykoliv se odpojit, což by mělo znamenat, že i v jednom hráči půjde o vyvážený zážitek.

Oblíbený soubojový systém z předešlé série s Temným rytířem se vrací ve značně pozměněné podobě, aby dobře fungoval v multiplayeru. „Samozřejmě že jde stále o akční bitky a některé mechanismy vám nebudou úplně cizí, ale v mnoha směrech jde o velice rozdílný souboják,“ prozradila výkonná producentka Fleur Marty.

zdroj: DC Comics

Přestože Gotham Knights představí unikátní pojetí dvoučlenného koopu, bude mít co nabídnout i v sólu. Hra vám umožní přepínat mezi čtyřmi hrdiny v jejich nové základně The Belfry, kde trávíte čas za bílého dne. Hrdinové se zde seskupí, načerpají síly, posunou příběh kupředu, vymění si vybavení, kostým a vylepší své unikátní dovednosti.

Jakmile padne tma, přijmete některou z výzev či novou misi a vyrazíte do ulic jakožto jeden z nočních strážců. Přitom nemusíte mít strach, že by vámi zvolený hrdina neměl potřebnou úroveň. Ať už hrajete za kohokoliv, má se za to, že i ostatní tři postavy pobíhají po městě a potírají zločin na vlastní pěst, tedy automaticky se vylepšují. Tím prý odpadá jakýkoliv grind.

zdroj: DC Comics

Nepřátelé se zároveň přizpůsobují vaší úrovni, takže každá noční procházka po Gotham City bude výzvou. WB Games v tomto legendárním městě vytváří svůj vlastní příběh odpoutaný od komiksů, filmů a dalších známých příběhů a samotné město má být podle producentky velmi ambiciózní: „Akce se rozpoutává v otevřeném městě Gotham City, které by podle našeho názoru mohlo být tím nejinteraktivnějším a nejdynamičtějším ztvárněním otevřeného prostoru v historii videoher.“

To je poměrně odvážné tvrzení, kterému bych moc rád věřil, ale nic není jisté, dokud hru nebudeme mít v ruce. Pokud platí informace z loňského srpna, pak by Gotham Knights mělo vyjít letos na PC a současné i minulé generaci konzolí.

Nejnovější články