zdroj: Creative Assembly

A Total War Saga: Troy vyjde v srpnu pouze na Epicu. První den bude zdarma

2. 6. 2020 16:35 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

No vida. Pouhý den poté, co se mi zachtělo ostře zkritizovat přístup vývojářů k mytologii a historickým událostem, tu máme velmi zajímavou novinku týkající se A Total War Saga: Troy. Nebo spíš rovnou dvě.

První z nich je datum vydání. Menší odbočka z hlavní strategické série vás do pozdní doby bronzové zavede 13. srpna a bude tedy soupeřit o pozornost například s plnou verzí Factoria, která vyjde o den později. Ale ačkoliv jsou to obě strategické hry, nemyslím si, že průnik mezi fanoušky Achilla a pásové výroby bude zas tak zásadní.

No a druhá novinka? Trojská válka vypukne pouze na Epic Games Storu, a to s roční časovou exkluzivitou. Následně si Troy zahrajete i na Steamu a v dalších digitálních obchodech.

V případě série Total War je časová exkluzivita na Epicu velkou novinkou. Uvidíme, jestli se jedná o ojedinělý případ, nebo se bude omezení týkat i dalších dílů. Podsérie A Total War Saga má koneckonců za úkol prozkoumávat nové vody a zjišťovat, co funguje a co ne – a zjevně to neplatí jen o herních mechanikách, ale taky o obchodních rozhodnutích.

zdroj: Creative Assembly

Drobnou nepříjemnost způsobenou tím, že si Troy nepořídíte v libovolném digitálním obchodě, vyvažuje fakt, že si hru na Epicu můžete prvních 24 hodin stáhnout zcela zdarma. Hezká náplast pro všechny, kterým se za plnění knihovny nechce zbytečně utrácet – a třeba se potvrdí slova Tima Sweeneyho, že z rozdávání her v konečném důsledku těží sami vydavatelé.

Nejnovější články